Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 2%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonbröst 500.0 gram 34%
Kycklingfärs 200.0 gram 15%
Sojasås japansk 1.0 msk 1%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Timjan finhackad 2.0 msk 0%
Potatismjöl 1.0 msk 3%
Äggula 2.0 styck 6%
Hushållssnöre Äts ej
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 34%
Mjölk 2.0 dl 8%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 5 min )
- Sätt ugnen på 180°C. Skär ett snitt i kalkonbröstet, öppna upp och skär ytterligare snitt tills det blir en flat schnitzel. Banka ut bröstet.
- Hacka persilja och timjan. Blanda med kycklingfärs, soja, potatismjöl och äggulor. Lägg blandningen i mitten av kalkonschnitzeln och vik in änderna. Rulla ihop köttet till en rulle och bind ihop den med hushållssnöre. Salta och peppra.
- Hetta upp matfett i stekpanna och stek kalkonen på medelhög värme tills den fått fin gyllenbrun färg runt om. Lägg över i ugnsfast form och efterstek mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter.
- Skala och halvera potatisen. Koka den mjuk. Mosa med potatisstöt och tillsätt mjölk, lite smör, salt och peppar.
PASSAR TILL
Fler recept inom Kalkonmeny
Liknande recept som Kalkonrulle med kycklingfärs
-
Salladscoupe
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonrulle med kycklingfärs
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Limeparfait med vaniljrabarber
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan