Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 350

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3178 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 29%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör smält 50.0 gram 11%
Kavring 200.0 gram 17%
Gelatinblad 5.0 styck 1%
Vispgrädde 4.0 dl 45%
Västerbottenost lagrad 31% 200.0 gram 24%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Rödlök 0.5 styck 1%
Plastfilm Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Smält smör. Lägg smör och bröd i en matberedare. Mixa.
- Klä en brödform med plastfilm. Tryck ut brödmixet i botten till cirka en halv cm tjocklek. Blötlägg gelatin i kallt vatten.
- Koka upp grädde i en kastrull. Dra åt sidan och riv ner ost. Rör om så att osten smälter. Smaka av med salt och peppar.
- Krama ur vattnet ur gelatinet. Lägg ner det i gräddblandningen. Rör om tills gelatinet löst upp sig. Häll blandningen över brödmixet. Ställ in i kylskåp i cirka 3 timmar.
- Skala rödlök. Finhacka den och gräslök.
Lyft upp cheesecaken ur formen. Toppa med den hackade löken.
Kockens kommentar
En smakrik dessert som liknar fryst cheesecake. Är lite mildare i smaken.
Fler recept inom Sjötungsmeny
Liknande recept som Västerbotten cheesecake
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Majonnästunga
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Västerbotten cheesecake
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan