Västerbotten cheesecake

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Västerbotten cheesecake

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Smör smält

50.0 

gram

Kavring

200.0 

gram

Gelatinblad

5.0 

styck

Vispgrädde

4.0 

dl

Västerbottenost lagrad 31%

200.0 

gram

Gräslök

0.5 

knippe

Rödlök

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

Plastfilm

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 350

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3178 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 29%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 113 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör smält 50.0 gram 11%

Kavring 200.0 gram 17%

Gelatinblad 5.0 styck 1%

Vispgrädde 4.0 dl 45%

Västerbottenost lagrad 31% 200.0 gram 24%

Gräslök 0.5 knippe 0%

Rödlök 0.5 styck 1%

Salt och peppar 0%

Plastfilm Äts ej

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Smält smör. Lägg smör och bröd i en matberedare. Mixa.

  2. Klä en brödform med plastfilm. Tryck ut brödmixet i botten till cirka en halv cm tjocklek. Blötlägg gelatin i kallt vatten.

  3. Koka upp grädde i en kastrull. Dra åt sidan och riv ner ost. Rör om så att osten smälter. Smaka av med salt och peppar.

  4. Krama ur vattnet ur gelatinet. Lägg ner det i gräddblandningen. Rör om tills gelatinet löst upp sig. Häll blandningen över brödmixet. Ställ in i kylskåp i cirka 3 timmar.

  5. Skala rödlök. Finhacka den och gräslök.
    Lyft upp cheesecaken ur formen. Toppa med den hackade löken.

Kockens kommentar

En smakrik dessert som liknar fryst cheesecake. Är lite mildare i smaken.

Fler recept inom Sjötungsmeny

Liknande recept som Västerbotten cheesecake