Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 765

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3061 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 16%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödtunga filé 4.0 st stora 12%
Majonnäs äkta 3.0 dl 67%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Persilja 1.0 knippe 0%
Tillbehör:
Sötpotatis 0.8 kilo 18%
Grön sparris färsk 200.0 gram 2%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 225°C. Finhacka persilja.
- Picka små hål med gaffel eller halvera dem om de är stora. Pensla i så fall ytan med olja. Sätt i ugn cirka 50 minuter.
- Smörj en plåt med matfett. Lägg fisken på plåten. Salta och peppra.
- Blanda senap med majonnäs. Bred på ett tjockt lager på fisken. Lägg på rikligt med persilja, tryck ner den lätt i majonnäsen.
- När potatisen är klar, sätt ugnen på grill och 250°C. Koka upp vatten och lägg i sparris. Koka i max 2 minuter (al dente).
- Grilla fisken i 2-3 minuter i övre delen av ugnen.
Kockens kommentar
En mycket snabb, enkel och god huvudrätt. Det är tillbehöret som tar tid, i vårt fall sötpotatisen. Välj helst 4 portionspotatisar eller två stora som halveras för snabbare tillagning. Receptidén hämtad från Bocuse d´Or = kock-VM.
Alternativ
Fler recept inom Sjötungsmeny
Liknande recept som Majonnästunga
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Majonnästunga
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Västerbotten cheesecake
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan