Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödtunga filé

4.0 

st stora

Majonnäs äkta

3.0 

dl

Senap fransk osötad

1.0 

msk

Persilja

1.0 

knippe

Salt och peppar

 

 

Matolja (rapsolja)

 

 

 

Tillbehör:

 

Sötpotatis

0.8 

kilo

Grön sparris färsk

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 765

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3061 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 16%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 376 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödtunga filé 4.0 st stora 12%

Majonnäs äkta 3.0 dl 67%

Senap fransk osötad 1.0 msk 1%

Persilja 1.0 knippe 0%

Salt och peppar 0%

Matolja (rapsolja) %

 

Tillbehör:

Sötpotatis 0.8 kilo 18%

Grön sparris färsk 200.0 gram 2%

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C. Finhacka persilja.

  2. Picka små hål med gaffel eller halvera dem om de är stora. Pensla i så fall ytan med olja. Sätt i ugn cirka 50 minuter.

  3. Smörj en plåt med matfett. Lägg fisken på plåten. Salta och peppra.

  4. Blanda senap med majonnäs. Bred på ett tjockt lager på fisken. Lägg på rikligt med persilja, tryck ner den lätt i majonnäsen.

  5. När potatisen är klar, sätt ugnen på grill och 250°C. Koka upp vatten och lägg i sparris. Koka i max 2 minuter (al dente).

  6. Grilla fisken i 2-3 minuter i övre delen av ugnen.

Kockens kommentar

En mycket snabb, enkel och god huvudrätt. Det är tillbehöret som tar tid, i vårt fall sötpotatisen. Välj helst 4 portionspotatisar eller två stora som halveras för snabbare tillagning. Receptidén hämtad från Bocuse d´Or = kock-VM.

Alternativ

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Sjötungsmeny

Liknande recept som Majonnästunga