Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Älgbiff ytterfilé

400.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

Äpple syrligt

1.0 

styck

Russin

25.0 

gram

Limebasilika

25.0 

gram

Jungfrusallat (blandsallat)

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 0

Recept: 673 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 3%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 128 gram)

Ingredienser

Visa:

Älgbiff ytterfilé 400.0 gram 63%

Olivolja 1.0 msk 17%

Äpple syrligt 1.0 styck 7%

Russin 25.0 gram 11%

Limebasilika 25.0 gram 1%

Jungfrusallat (blandsallat) 50.0 gram 2%

Salt och peppar 0%

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 120°C. Ringla hälften av oljan på älgbiffen. Salta och peppra.

  2. Hetta upp en torr stekpanna och bryn biffen runt om till fin yta.

  3. Lägg över biffen i en ugnssäker form. Stoppa i en stektermometer. Sätt i ugn. Biffen är klar vid innertemperatur 56°C.
    Det tar cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

  4. Kärna ur och småtärna äpple. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Lägg ner äpple och russin. Fräs i en minut. Finhacka basilika och tillsätt i pannan. Dra pannan åt sidan.

  5. Skär älgbiffen i tunna skivor. Lägg upp sallat och älgskivor ovanpå. Toppa med äpple- och russinmix. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Blanda gärna svarta russin med gula.

Fler recept inom Sjötungsmeny

Liknande recept som Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)