Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 0
Recept: 673 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Älgbiff ytterfilé 400.0 gram 63%
Olivolja 1.0 msk 17%
Äpple syrligt 1.0 styck 7%
Russin 25.0 gram 11%
Limebasilika 25.0 gram 1%
Jungfrusallat (blandsallat) 50.0 gram 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 120°C. Ringla hälften av oljan på älgbiffen. Salta och peppra.
- Hetta upp en torr stekpanna och bryn biffen runt om till fin yta.
- Lägg över biffen i en ugnssäker form. Stoppa i en stektermometer. Sätt i ugn. Biffen är klar vid innertemperatur 56°C.
Det tar cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna. - Kärna ur och småtärna äpple. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Lägg ner äpple och russin. Fräs i en minut. Finhacka basilika och tillsätt i pannan. Dra pannan åt sidan.
- Skär älgbiffen i tunna skivor. Lägg upp sallat och älgskivor ovanpå. Toppa med äpple- och russinmix. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Blanda gärna svarta russin med gula.
Fler recept inom Sjötungsmeny
Liknande recept som Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Majonnästunga
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Västerbotten cheesecake
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan