Italienskt mos (tillbehör)

Foto: Ulf Huett

Italienskt mos (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

8.0 

styck

Rucolasallat

200.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

4.0 

msk

Vatten kallt

2.0 

msk

Parmesan nyriven

4.0 

msk

Mjölk

1.0 

dl

Salt och vitpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 11

Recept: 1223 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 272 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 8.0 styck 44%

Rucolasallat 200.0 gram 5%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja 4.0 msk 37%

Vatten kallt 2.0 msk 0%

Parmesan nyriven 4.0 msk 8%

Mjölk 1.0 dl 5%

Salt och vitpeppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skala vitlök. Mixa rucola, vitlök, olivolja och kallt vatten. Riv parmesanost.
  3. När potatisen är mjuk efter cirka 15-20 minuter, häll av vattnet. Pressa potatisen i kastrullen.
  4. Sätt tillbaka kastrullen på svag värme och tillsätt mjölk. Tillsätt rucolamixet, ost, salt och peppar. Rör om så att du får ett grönt mos.
  5. Passar bra till både kött och fisk.

Kockens kommentar

Detta är andrapriset i "Gör mos av en knöl" 2006, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av elever vid Häggviks­skolan, Sollentuna. Fler mosrecept hittar du i boken Barnens bästa potatismos, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett.

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Italienskt mos (tillbehör)