Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2484 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Torskfilé med skinn 600.0 gram 19%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Frityrolja till fritering Äts ej
Sås:
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Morot 1.0 styck 2%
Rotselleri 0.2 styck 1%
Äpple Granny Smith 1.0 styck 2%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 10%
Rödvin 0.5 flaska 11%
Portvin 2.5 dl 15%
Kanelstång 10 cm 2.0 styck 2%
Maizena ljus 1.0 tsk 0%
Honung 1.0 msk 3%
Morotspuré:
Morot 8.0 styck 12%
Vatten 0.5 dl 0%
Smör normalsaltat 25.0 gram 7%
Strösocker 1.0 tsk 1%
Tillbehör:
Savojkål ansad 5.0 blad 1%
Valnötskärnor 0.5 dl 5%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sås: Skala och finhacka lök, vitlök, morot, rotselleri och äpple. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka.
- Tillsätt rödvin, portvin och kanel. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme.
- Toppred med (tillsätt) maizena. Smaka av med salt, peppar och honung. Krydda ev. med mer (mald) kanel.
- Fisk: Fjälla torsken (skrapa bort fjällen). Ta bort skinnet från torsken och spara det. Dela torsken i portionsbitar. Salta, peppra. Skär skinnet i två bitar per portion.
- Hetta upp frityrolja i fritös eller kastrull. Fritera skinnet knaprigt. Lägg över på hushållspapper. Salta skinnet på en gång.
- Morotspuré: Skala morötter, skär i bitar. Koka morötterna mjuka med salt och en nypa socker.
- Mixa morötter i matberedare eller med mixerstav. Späd med vatten till lagom konsistens. Passera genom sil. Rör ner smör. Salta och peppra.
- Tillbehör: Skär bort den vita stjälken från kålbladen. Strimla bladen. Hacka valnötter. Innan servering: Koka upp vatten i kastrull med salt. Blanchera (koka hastigt) kålen. Salta, peppra. blanda med valnötter.
- Stek fisk: Hetta upp smör i en panna. Stek torsken 2-3 minuter på var sida.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Halstrad torsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan