Halstrad torsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter

Foto: Norskfisk.se ¤

Halstrad torsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé med skinn

600.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Frityrolja till fritering

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Schalottenlök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Morot

1.0 

styck

Rotselleri

0.2 

styck

Äpple Granny Smith

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Rödvin

0.5 

flaska

Portvin

2.5 

dl

Kanelstång 10 cm

2.0 

styck

Maizena ljus

1.0 

tsk

Honung

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Morotspuré:

 

Morot

8.0 

styck

Vatten

0.5 

dl

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Strösocker

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Savojkål ansad

5.0 

blad

Valnötskärnor

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Ana Two Vineyards Malbec

Smakrikt rött vin
Pris: 225 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2484 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 609 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé med skinn 600.0 gram 19%

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

Frityrolja till fritering Äts ej

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Morot 1.0 styck 2%

Rotselleri 0.2 styck 1%

Äpple Granny Smith 1.0 styck 2%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 10%

Rödvin 0.5 flaska 11%

Portvin 2.5 dl 15%

Kanelstång 10 cm 2.0 styck 2%

Maizena ljus 1.0 tsk 0%

Honung 1.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

 

Morotspuré:

Morot 8.0 styck 12%

Vatten 0.5 dl 0%

Smör normalsaltat 25.0 gram 7%

Salt och peppar 0%

Strösocker 1.0 tsk 1%

 

Tillbehör:

Savojkål ansad 5.0 blad 1%

Valnötskärnor 0.5 dl 5%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sås: Skala och finhacka lök, vitlök, morot, rotselleri och äpple. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka.
  2. Tillsätt rödvin, portvin och kanel. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme.
  3. Toppred med (tillsätt) maizena. Smaka av med salt, peppar och honung. Krydda ev. med mer (mald) kanel.
  4. Fisk: Fjälla torsken (skrapa bort fjällen). Ta bort skinnet från torsken och spara det. Dela torsken i portionsbitar. Salta, peppra. Skär skinnet i två bitar per portion.
  5. Hetta upp frityrolja i fritös eller kastrull. Fritera skinnet knaprigt. Lägg över på hushållspapper. Salta skinnet på en gång.
  6. Morotspuré: Skala morötter, skär i bitar. Koka morötterna mjuka med salt och en nypa socker.
  7. Mixa morötter i matberedare eller med mixerstav. Späd med vatten till lagom konsistens. Passera genom sil. Rör ner smör. Salta och peppra.
  8. Tillbehör: Skär bort den vita stjälken från kålbladen. Strimla bladen. Hacka valnötter. Innan servering: Koka upp vatten i kastrull med salt. Blanchera (koka hastigt) kålen. Salta, peppra. blanda med valnötter.
  9. Stek fisk: Hetta upp smör i en panna. Stek torsken 2-3 minuter på var sida.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Halstrad torsk med rödvinskanelsås, morotspuré och savoykål med valnötter