Glöggdoftande kött- och grönsaksgryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Glöggdoftande kött- och grönsaksgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grytbitar nötkött

600.0 

gram

Glögg (alkoholfri)

7.0 

dl

Sambal badjak }

0.5 

msk

el. sambal oelek }

 

 

Ingefära färsk

3.0 

cm

Pumpa fruktkött

400.0 

gram

Brysselkål

200.0 

gram

Körsbärstomater

10.0 

styck

Vatten

3.0 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

Om pot au feu >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1977 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 559 gram)

Ingredienser

Visa:

Grytbitar nötkött 600.0 gram 44%

Glögg (alkoholfri) 7.0 dl 33%

Sambal badjak } 0.5 msk 0%

el. sambal oelek } 0%

Ingefära färsk 3.0 cm 1%

Pumpa fruktkött 400.0 gram 5%

Brysselkål 200.0 gram 3%

Körsbärstomater 10.0 styck 2%

Vatten 3.0 dl 0%

Olivolja 2.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas köttgrytor > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

Om pumpor > Äts ej

Tillagning (20 min + 2 tim )

  1. Hetta upp olja i en stekkastrull. Bryn grytbitarna runt om till fin yta. Salta och peppra.
  2. Tillsätt sambal och häll på hälften av glöggen. Låt småkoka under lock i cirka 2 timmar tills köttet är mört. Provsmaka. Späd med vätska vid behov, så att det inte kokar torrt.
  3. Skala och finhacka ingefära. Skala och kärna ur pumpa. Skär i bitar. Ansa och halvera brysselkål och tomater.
  4. Hetta upp olja i en stekkastrull. Fräs ingefära någon minut utan att bränna.
  5. Tillsätt pumpa, brysselkål och tomater. Slå på vatten och resten av glöggen. Låt småkoka under lock i 10 minuter. Blanda med kött + vätska.

Kockens kommentar

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Passar till

Kokt ris

Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta

Liknande recept som Glöggdoftande kött- och grönsaksgryta