Rapphöna på svart pastabädd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rapphöna på svart pastabädd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rapphönsbröst utan skinn

4.0 

st stora

el. kycklingfilé

 

 

Apertina kuber i olja }

200.0 

gram

Skinka lufttorkad

70.0 

gram

Hasselnötskärnor

10.0 

gram

 

Spagetti neri (svart)

250.0 

gram

Trattkantareller

200.0 

gram

Squash

1.0 

styck

Paprika orange

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Matolja till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2420 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 427 gram)

Ingredienser

Visa:

Rapphönsbröst utan skinn 4.0 st stora 19%

el. kycklingfilé 0%

Apertina kuber i olja } 200.0 gram 27%

Skinka lufttorkad 70.0 gram 7%

Hasselnötskärnor 10.0 gram 3%

 

Spagetti neri (svart) 250.0 gram 37%

Trattkantareller 200.0 gram 2%

Squash 1.0 styck 2%

Paprika orange 2.0 styck 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Matolja till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Separera oljan från osttärningarna.
    Hetta upp ostoljan i stekpanna.
    Stek fågelbrösten 2 min på var sida.
    Lägg över brösten i ugnssäker form med insidan uppåt. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Finstrimla skinkan.
    Grovhacka nötter.
    Blanda med osten.
    Fördela blandningen på brösten.
    Sätt in i ugnen i 20 minuter.

  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.

  4. Rensa svamp. Ansa/rensa paprika.
    Strimla squash och paprika.
    Skala och finhacka vitlök.
    Hetta upp olja i panna och tillsätt squash, paprika, svamp och vitlök.
    Fräs i 2 minuter, salta och peppra.
    Pressa över citronjuice.
    Blanda med pastan.

Fler recept inom Halloweenmat

Liknande recept som Rapphöna på svart pastabädd