
Dryckestips
Novas Winemaker´s Selection Syrah Mourvedre
Smakrikt rött vin
Pris: 134 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 400

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1600 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Älg grytbitar 800.0 gram 56%
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Olivolja 1.0 msk 7%
Vatten till gryta 6.0 dl 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 3%
Svartvinbärssaft (konc.) 1.0 dl 13%
Palsternacka 1.0 styck 4%
Gulbeta 2.0 styck 6%
Äpple syrligt 2.0 styck 6%
Tillbehör:
Grönsallad 300.0 gram 2%
Kockskolan:
Så lagas älgkött > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skär älgköttet i ganska stora bitar. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
- Bräsera: Hetta upp olja i en stekkastrull. Lägg i kött, ingefära och vitlök. Bryn ett par minuter tills köttet fått färg. Rör om.
- Slå på vatten, fond och vinbärssaft. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1,5 timmar per kilo för väl mörat kött. Provsmaka.
- Skala och finstrimla palsternacka och gulbeta. Skala, kärna ur och klyfta äpple. Lägg i grytan mot slutet av koktiden. Det skall koka i cirka 10-15 minuter.
Kockens kommentar
Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djurets ålder. Dessutom av vilken styckdel som används (framdelskött, bakdelskött). Läs mer om älg > klicka på ingrediensen. Läs mer om tillagning > Så lagas älg.Passar till
Fler recept inom Älg
Liknande recept som Älggryta med palsternacka och gulbeta
-
Älgstek i ugn grundrecept
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gin- och vinmarinerad älgstek
Tid: 2 tim (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgstek med persiljetäcke och hjortron
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bräserad älgstek på klassiskt vis
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Älgbiff med råstekt potatis och enbärssmör
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödvinsbräserad älgkalvbog
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Älggryta med palsternacka och gulbeta
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Älebys älggryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Älggryta med rotsaker
Tid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgrulader med västerbottenost i portersås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan