 
                
  
                Dryckestips
Novas Winemaker´s Selection Syrah Mourvedre
  
                  Smakrikt rött vin
  
  
                  Pris: 134 kr
  
                
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 81
 
    
                Kcal / portion: 400
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 1600 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Älg grytbitar 800.0 gram 56%
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Olivolja 1.0 msk 7%
Vatten till gryta 6.0 dl 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 3%
Svartvinbärssaft (konc.) 1.0 dl 13%
Palsternacka 1.0 styck 4%
Gulbeta 2.0 styck 6%
Äpple syrligt 2.0 styck 6%
Tillbehör:
Grönsallad 300.0 gram 2%
Kockskolan:
Så lagas älgkött > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skär älgköttet i ganska stora bitar. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
- Bräsera: Hetta upp olja i en stekkastrull. Lägg i kött, ingefära och vitlök. Bryn ett par minuter tills köttet fått färg. Rör om.
- Slå på vatten, fond och vinbärssaft. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1,5 timmar per kilo för väl mörat kött. Provsmaka.
- Skala och finstrimla palsternacka och gulbeta. Skala, kärna ur och klyfta äpple. Lägg i grytan mot slutet av koktiden. Det skall koka i cirka 10-15 minuter.
Kockens kommentar
Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djurets ålder. Dessutom av vilken styckdel som används (framdelskött, bakdelskött). Läs mer om älg > klicka på ingrediensen. Läs mer om tillagning > Så lagas älg.Passar till
Fler recept inom Älg
Liknande recept som Älggryta med palsternacka och gulbeta
- 
                
                    Älgstek i ugn grundreceptTid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gin- och vinmarinerad älgstekTid: 2 tim (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Älgstek med persiljetäcke och hjortronTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad älgstek på klassiskt visSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Älgbiff med råstekt potatis och enbärssmörTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Rödvinsbräserad älgkalvbogSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Älggryta med palsternacka och gulbetaTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Älebys älggrytaTid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Älggryta med rotsakerTid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Älgrulader med västerbottenost i portersåsTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              