Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 107
 
    
                Kcal / portion: 549
 
    
                GBR (GI) / port: 10
Recept: 2195 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Älg grytbitar 800.0 gram 41%
Gul lök 1.0 st stor 3%
Smör till stekning 2.0 msk 9%
Krossade tomater 300.0 gram 3%
Vatten 2.0 dl 0%
Köttbuljongtärning 1.0 styck 1%
Rödvin 1.0 dl 4%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Maizena ljus 0%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 40%
Alternativ:
Vitt bröd 0%
Kockskolan:
Så lagas älgkött > Äts ej
Skapat av: Äleby Gård
Tillagning (2 tim )
- Skär köttet i ganska stora bitar. Skala och klyfta lök.
- Gryta: Bryn köttet i het gryta med smör. Sänk värmen och lägg med löken mot slutet.
- Tillsätt tomatkrosset och övriga ingredienser. Låt puttra på svag värme i cirka 1½ timme (1-2 timmar beroende på köttval). Provsmaka. Rör ner lite stärkelsemjöl om tjockare sås önskas.
- Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Förbered sallad. Kanske ett gott bröd till för att få upp den sista såsen på tallriken.
Kockens kommentar
Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djurets ålder. Dessutom av vilken styckdel som används (framdelskött, bakdelskött). Läs mer om älg > klicka på ingrediensen. Läs mer om tillagning > Så lagas älg.Fler recept inom Älg
Liknande recept som Älebys älggryta
- 
                
                    Älgstek i ugn grundreceptTid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gin- och vinmarinerad älgstekTid: 2 tim (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Älgstek med persiljetäcke och hjortronTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad älgstek på klassiskt visSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Älgbiff med råstekt potatis och enbärssmörTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Rödvinsbräserad älgkalvbogSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Älggryta med palsternacka och gulbetaTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Älebys älggrytaTid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Älggryta med rotsakerTid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Älgrulader med västerbottenost i portersåsTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              