Älebys älggryta

Foto: Spisa.nu ¤

Älebys älggryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Älg grytbitar

800.0 

gram

Gul lök

1.0 

st stor

Smör till stekning

2.0 

msk

Krossade tomater

300.0 

gram

Vatten

2.0 

dl

Köttbuljongtärning

1.0 

styck

Rödvin

1.0 

dl

Timjan torkad

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

Maizena ljus

 

 

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

 

Alternativ:

 

Vitt bröd

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2195 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 514 gram)

Ingredienser

Visa:

Älg grytbitar 800.0 gram 41%

Gul lök 1.0 st stor 3%

Smör till stekning 2.0 msk 9%

Krossade tomater 300.0 gram 3%

Vatten 2.0 dl 0%

Köttbuljongtärning 1.0 styck 1%

Rödvin 1.0 dl 4%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

Maizena ljus 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 40%

 

Alternativ:

Vitt bröd 0%

 

Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

Skapat av: Äleby Gård

Tillagning (2 tim )

  1. Skär köttet i ganska stora bitar. Skala och klyfta lök.
  2. Gryta: Bryn köttet i het gryta med smör. Sänk värmen och lägg med löken mot slutet. 
  3. Tillsätt tomatkrosset och övriga ingredienser. Låt puttra på svag värme i cirka 1½ timme (1-2 timmar beroende på köttval). Provsmaka. Rör ner lite stärkelsemjöl om tjockare sås önskas.
  4. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 
  5. Förbered sallad. Kanske ett gott bröd till för att få upp den sista såsen på tallriken.

Kockens kommentar

Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djurets ålder. Dessutom av vilken styckdel som används (framdelskött, bakdelskött). Läs mer om älg > klicka på ingrediensen. Läs mer om tillagning > Så lagas älg.

Fler recept inom Älg

Liknande recept som Älebys älggryta