Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Palsternacka

3.0 

styck

Rödlök

0.5 

styck

Äpple utan skal

2.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Glögg

2.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Ingefära mald

1.0 

krm

Sambal oelekpasta }

0.5 

tsk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 4

Recept: 865 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 213 gram)

Ingredienser

Visa:

Palsternacka 3.0 styck 25%

Rödlök 0.5 styck 4%

Äpple utan skal 2.0 styck 15%

Olivolja 2.0 msk 26%

Glögg 2.0 dl 30%

Vatten 1.0 dl 0%

Ingefära mald 1.0 krm 0%

Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och finstrimla palsternacka. Skala lök och skär i tunna båtar/klyftor. Kärna ur och finhacka äpplen.
  2. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs lök och palsternacka i en 1/2 minut.
  3. Tillsätt äpple och slå på glögg och vatten. Krydda med ingefära, sambal och salt. Låt småkoka i cirka 20 minuter, tills chutneyn är trögflytande.

Kockens kommentar

Passar till kött, gärna  viltkött.

Passar till

Älggryta

Älgcarpaccio

Fler recept inom Kokta rotfrukter

Liknande recept som Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)