Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 4
Recept: 865 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Palsternacka 3.0 styck 25%
Rödlök 0.5 styck 4%
Äpple utan skal 2.0 styck 15%
Olivolja 2.0 msk 26%
Glögg 2.0 dl 30%
Vatten 1.0 dl 0%
Ingefära mald 1.0 krm 0%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och finstrimla palsternacka. Skala lök och skär i tunna båtar/klyftor. Kärna ur och finhacka äpplen.
- Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs lök och palsternacka i en 1/2 minut.
- Tillsätt äpple och slå på glögg och vatten. Krydda med ingefära, sambal och salt. Låt småkoka i cirka 20 minuter, tills chutneyn är trögflytande.
Kockens kommentar
Passar till kött, gärna viltkött.
Passar till
Fler recept inom Kokta rotfrukter
Liknande recept som Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)
-
Kokta rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokta rödbetor - lätt måltid eller tillbehör
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kokta svartrötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vichykokta morötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinkokta karotter (morötter)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Crêpesknyten med rotfrukter
Tid: 50 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan