Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Älgbiff ytterfilé

400.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

Äpple syrligt

1.0 

styck

Russin

25.0 

gram

Limebasilika

25.0 

gram

Jungfrusallat (blandsallat)

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Montepulciano d´Abruzzo Bianchi

Kryddigt rött vin
Pris: 61 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 0

Recept: 673 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 3%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 128 gram)

Ingredienser

Visa:

Älgbiff ytterfilé 400.0 gram 63%

Olivolja 1.0 msk 17%

Äpple syrligt 1.0 styck 7%

Russin 25.0 gram 11%

Limebasilika 25.0 gram 1%

Jungfrusallat (blandsallat) 50.0 gram 2%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

Om carpaccio > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Biff: Smeta in biffen med lite olja. Hetta upp en stekpanna och bryn biffen runt om till fin yta.
  3. Lägg över biffen i en ugnssäker form.
    Stoppa i en stektermometer. Sätt i ugn. Biffen är klar vid innertemperatur 56°C. Det tar cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Tillbehör: Kärna ur och småtärna äpple. Hetta upp olja i en stekpanna.
    Lägg ner äpple och russin. Fräs i en minut. Finhacka basilika och tillsätt i pannan.Dra pannan åt sidan.
  5. Servera: Skär älgbiffen i tunna skivor. Lägg upp sallat och älgskivor ovanpå. Toppa med äpple- och russinmix. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Carpaccio förknippas vanligen med rått kött och ursprungligen av oxfilé. Läs mer > Om carpaccio.

Fler recept inom Köttförrätter

Liknande recept som Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)