Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 58

Kcal / portion: 280

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1120 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödbeta 800.0 gram 32%
Gul lök 1.0 styck 5%
Fänkål 0.5 styck 3%
Olivolja 2.0 msk 20%
Vatten 1.0 liter 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 4%
Ingefära mald 2.0 krm 1%
Balsamvinäger röd } 3.0 msk 5%
Lagerblad 2.0 blad 1%
Tomatpuré konserv 1.0 tsk 0%
Chèvre 100.0 gram 31%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala rödbetor och lök. Strimla rödbetor och fänkål. Finhacka lök.
- Hetta upp olja i en kastrull. Fräs lök och fänkål tills de mjuknar.
- Tillsätt rödbetsstrimlet. Häll på vatten och tillsätt fond, ingefära, vinäger, lagerblad, samt tomatpuré. Låt småkoka i cirka 35 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Servera toppad med chèvre.
Kockens kommentar
Förutom chèvren är är detta en vegetarisk och hälsosam soppa. Inklusive chèvren är det en kalorisnål rätt.
Fler recept inom Rotfruktssoppa
Liknande recept som Rödbetssoppa med chèvre ¤
-
Potatis- och rotfruktssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rotsaksminestrone med örtkeso
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Palsternackssoppa med curry och kokos
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatissoppa med kryddiga hasselnötter
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Morotssoppa med apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Krämig rotsellerisoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med citron
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med svampmacka
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosdoftande morotssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Soppa på potatis och fänkål med räksmak
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan