Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 2790

GBR (GI) / port: 96
Recept: 2790 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Olivolja 0.5 dl 13%
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Mjölk 2.5 dl 5%
Salt 1.0 tsk 0%
Dinkelmjöl fint 7.5 dl 57%
Fyllning:
Apetina i olja 29% fett } 200.0 gram 23%
Rucolasallat 50.0 gram 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Värm olja och mjölk fingervarmt (37°C).
Häll över i en stor bunke.
Smula ner jäst, rör om tills den löst sig. - Tillsätt salt och nästan allt mjöl (spar lite till utkavling). Arbeta degen smidig tills den släpper från degbunkens kanter. Strö lite mjöl över degen. Lägg över en duk.
Låt jäsa till dubbel storlek (ca 30 min). - Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta ca 20*40 cm. Lägg på rucolablad.
Lägg ut fetaosttärningar. - Rulla ihop degen (ganska hårt).
Skär 2 centimeters bullar.
Lägg över på smörad ugnsplåt.
Sätt ugnen på 250°C. - Grädda i ugn i 8-10 minuter.
Kockens kommentar
ANNES PICKNICK
Fler recept inom Brödtugg
Liknande recept som Fetaostbullar
-
Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aprikos- och hasselnötsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips (tilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oststänger (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Världens godaste scones
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan