Lägg till ingredienser

Sats (ca 30 st): 1

Olivolja

0.5 

dl

Jäst färsk

25.0 

gram

Mjölk

2.5 

dl

Salt

1.0 

tsk

Dinkelmjöl fint

7.5 

dl

 

Fyllning:

 

Apetina i olja 29% fett }

200.0 

gram

Rucolasallat

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 2790

GBR (GI) / port: 96

Recept: 2790 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 1024 gram)

Ingredienser

Visa:

Olivolja 0.5 dl 13%

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Mjölk 2.5 dl 5%

Salt 1.0 tsk 0%

Dinkelmjöl fint 7.5 dl 57%

 

Fyllning:

Apetina i olja 29% fett } 200.0 gram 23%

Rucolasallat 50.0 gram 1%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Värm olja och mjölk fingervarmt (37°C).
    Häll över i en stor bunke.
    Smula ner jäst, rör om tills den löst sig. 

  2. Tillsätt salt och nästan allt mjöl (spar lite till utkavling). Arbeta degen smidig tills den släpper från degbunkens kanter. Strö lite mjöl över degen. Lägg över en duk.
    Låt jäsa till dubbel storlek (ca 30 min).

  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta ca 20*40 cm. Lägg på rucolablad.
    Lägg ut fetaosttärningar.

  4. Rulla ihop degen (ganska hårt).
    Skär 2 centimeters bullar.
    Lägg över på smörad ugnsplåt.
    Sätt ugnen på 250°C.

  5. Grädda i ugn i 8-10 minuter.

Kockens kommentar

ANNES PICKNICK

Annes gazpacho

Fetaostbullar

Picknicksallad

Fler recept inom Brödtugg

Liknande recept som Fetaostbullar