Lägg till ingredienser

Satser ā 8 dl: 1

Sås:

 

Rödlök hackad

1.5 

msk

Persilja grovhackad

1.0 

msk

Smör normalsaltat

1.5 

msk

Sherry (torr)

2.0 

dl

Fiskfond koncentrerad

2.0 

msk

Vispgrädde

2.5 

dl

Citronpeppar

1.0 

krm

Vetemjöl

0.5 

msk

Creme fraiche

2.5 

dl

Kajennpepparpulver

1.0 

krm

Smör kallt

1.5 

msk

Basilika

15.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 294

Kcal / portion: 2321

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2321 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 27%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 790 gram)

Ingredienser

Visa:
Sås:

Rödlök hackad 1.5 msk 0%

Persilja grovhackad 1.0 msk 0%

Smör normalsaltat 1.5 msk 6%

Sherry (torr) 2.0 dl 10%

Fiskfond koncentrerad 2.0 msk 3%

Vispgrädde 2.5 dl 39%

Citronpeppar 1.0 krm 0%

Vetemjöl 0.5 msk 1%

Creme fraiche 2.5 dl 35%

Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%

Smör kallt 1.5 msk 6%

Basilika 15.0 gram 0%

Tillagning (40 min )

  1. Grovhacka persilja.
    Skala och finhacka lök.

  2. Fräs lök och persilja i hälften av smöret i ett par minuter utan att bränna. Tillsätt sherry och fond och koka ner till halv mängd. Tillsätt grädde och citronpeppar. Låt småkoka i 5 minuter.

  3. Sila över såsen i en ny kastrull.
    Blanda mjöl med lite vatten och vispa ner.
    Låt koka upp. Tillsätt créme fraiche och låt småkoka under vispning i 5 minuter.

  4. Smaka av med cayennepeppar och salt.
    Vispa ner kallt smör klickvis.
    Tillsätt basilika och kör med en stavmixer.

Kockens kommentar

PASSAR T.EX. TILL

Lax

Fler recept inom Övrig buffémat

Liknande recept som Sherrysås