Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 249

GBR (GI) / port: 10
Recept: 996 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vetemjöl 4.0 dl 85%
Lättöl (2,3%) 33.0 cl 10%
Salt 0%
Grönsaker 400.0 gram 5%
t.ex.
Aubergine 0%
Squash 0%
Gul lök 0%
Persilja 0%
Sötpotatis 0%
Svamp 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Värm upp oljan till 190 grader.
Använd en elektrisk fritös. Att värma olja i gryta är svårt och farligt och bör undvikas av ovana kockar. - Ansa grönsakerna och skär i bitar.
Grönsakerna skall vara väl torkade. - Blanda mjöl och öl till en jämn smet, ungefär som pannkakssmet. Tillsätt salt.
Sänk ner fritöskorgen i oljan. Doppa grönsakerna i frityrsmeten och lägg ner i oljan. Eller fritera utan smet, t.ex. persilja. - Fritera grönsaker ca 1 min och rotfrukter ca 2 min, tills smeten stelnat och fått lite färg. Ta upp med tång eller hålslev.
Låt rinna av på hushållspapper. Salta.
Kockens kommentar
Grönsaker flyter upp när de börjar bli klara. Dock brukar smeten fastna i botten och det är lämpligt att lossa dem med något metall-verktyg. Friterade grönsaker passar utmärkt som drinktilltugg eller som tapas.
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Friterade grönsaker
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan