Friterade grönsaker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Friterade grönsaker

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Frityrolja till fritering

 

 

Vetemjöl

4.0 

dl

Lättöl (2,3%)

33.0 

cl

Salt

 

 

 

Grönsaker

400.0 

gram

t.ex.

 

Broccoli färsk

 

 

Aubergine

 

 

Squash

 

 

Stjälkselleri

 

 

Gul lök

 

 

Blomkål helt huvud

 

 

Persilja

 

 

Sötpotatis

 

 

Svamp

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 249

GBR (GI) / port: 10

Recept: 996 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 242 gram)

Ingredienser

Visa:

Frityrolja till fritering 0%

Vetemjöl 4.0 dl 85%

Lättöl (2,3%) 33.0 cl 10%

Salt 0%

 

Grönsaker 400.0 gram 5%

t.ex. 

Broccoli färsk 0%

Aubergine 0%

Squash 0%

Stjälkselleri 0%

Gul lök 0%

Blomkål helt huvud 0%

Persilja 0%

Sötpotatis 0%

Svamp 0%

Tillagning (20 min )

  1. Värm upp oljan till 190 grader.
    Använd en elektrisk fritös. Att värma olja i gryta är svårt och farligt och bör undvikas av ovana kockar.

  2. Ansa grönsakerna och skär i bitar.
    Grönsakerna skall vara väl torkade.

  3. Blanda mjöl och öl till en jämn smet, ungefär som pannkakssmet. Tillsätt salt.
    Sänk ner fritöskorgen i oljan. Doppa grönsakerna i frityrsmeten och lägg ner i oljan. Eller fritera utan smet, t.ex. persilja.

  4. Fritera grönsaker ca 1 min och rotfrukter ca 2 min, tills smeten stelnat och fått lite färg. Ta upp med tång eller hålslev.
    Låt rinna av på hushållspapper. Salta.

Kockens kommentar

Grönsaker flyter upp när de börjar bli klara. Dock brukar smeten fastna i botten och det är lämpligt att lossa dem med något metall-verktyg. Friterade grönsaker passar utmärkt som drinktilltugg eller som tapas.

Fler recept inom Vårprimörer

Liknande recept som Friterade grönsaker