Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svartrot

400.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Salt (havssalt)

 

 

Smör normalsaltat

 

 

Citronjuice

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 75

Kcal / portion: 68

GBR (GI) / port: 9

Recept: 270 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 90 gram)

Ingredienser

Visa:

Svartrot 400.0 gram 100%

 

Tillbehör:

Salt (havssalt) 0%

Smör normalsaltat 0%

Citronjuice 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala och skölj svartrötterna.
    Dela dem i 10 cm stavar.
    Lägg direkt i kastrull med kallt vatten.

    (Skalade svartrötter svartnar fort. För att undvika detta, lägg dem direkt i vatten, eller så kan man pressa lite citron över).

  2. Koka upp och låt småkoka i ca 10 minuter tills de mjuknat något. Häll bort kokspadet.

  3. Servera dem som de är till mat, gärna med havssalt och en klick smör till. Lite pressad citron passar också.

Kockens kommentar

Svartrötter avger en klibbig vätska som fastnar på händerna och som är lite svår att tvätta bort. Svartrötter kallas ibland för fattigmanssparris pga av dess liknande smak som vit sparris och för att de billigare i pris.

Fler recept inom Vårprimörer

Liknande recept som Kokta svartrötter