Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 75

Kcal / portion: 68

GBR (GI) / port: 9
Recept: 270 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Svartrot 400.0 gram 100%
Tillbehör:
Citronjuice 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och skölj svartrötterna.
Dela dem i 10 cm stavar.
Lägg direkt i kastrull med kallt vatten.
(Skalade svartrötter svartnar fort. För att undvika detta, lägg dem direkt i vatten, eller så kan man pressa lite citron över). - Koka upp och låt småkoka i ca 10 minuter tills de mjuknat något. Häll bort kokspadet.
- Servera dem som de är till mat, gärna med havssalt och en klick smör till. Lite pressad citron passar också.
Kockens kommentar
Svartrötter avger en klibbig vätska som fastnar på händerna och som är lite svår att tvätta bort. Svartrötter kallas ibland för fattigmanssparris pga av dess liknande smak som vit sparris och för att de billigare i pris.
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Kokta svartrötter
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan