Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 70
    
                Kcal / portion: 195
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 780 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grön sparris färsk 300.0 gram 10%
Vit sparris färsk 8.0 styck 20%
Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%
Vispgrädde 1.0 dl 46%
Mousserat vin 1.0 dl 9%
Skinka lufttorkad 4.0 skivor 15%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Förberedelser: Skölj och skiva grönsparrisen fint. Skala och skär den vita sparrisen i änden.
 - Koka den gröna sparrisen i så lite vatten som möjligt i 10 min (bara så att det täcker sparrisen). Tillsätt vinäger och mixa noga i mixer eller matberedare. Sila mixen och pressa ut all väska. Kyl i kylkåp eller frys.
 - Koka den vita sparrisen i saltat vatten i ca 5 min, kyl av med kallt vatten. Rulla in den i skinkan.
 - Vispa grädden lätt. Rör ner grädden försiktigt i sparris soppan, behålla lite fluff på toppen. Häll upp i glas häll på det mousserande vinet. Lägg det vita sparrisknytet över glaskanten. Servera.
 
Kockens kommentar
Denna rätt ingår i Rent a Chefs sommarmeny 2006. Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö. Rent a Chef se > Varor Köket > Matupplevelser > Beställ en kock.
Meny à la Rent a Chef:
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
- 
                
                  
                
                Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
 - 
                
                  
                
                Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    