Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 12
Recept: 885 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Färskpotatis små 0.8 kilo 53%
Salt 0.5 msk 0%
Olivolja 2.0 msk 25%
Jordgubbar 0.5 liter 11%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Parmesan nyriven 0.5 dl 10%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka potatis med lite salt i ca 20 minuter.
Koka inte sönder, känn med sticka.
Låt svalna. Halvera. - Finhacka dill.
Grovriv parmesan.
Ansa och halvera jordgubbar. - Blanda ingredienserna i en bunke.
Salta lätt. Dra några varv med pepparkvarn över.
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Färsk potatissallad med jordgubbar
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan