Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 311

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1244 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Potatis fast sort 0.8 kilo 40%
Rödlök 1.0 styck 5%
Olivolja 3.0 msk 27%
Vinäger 1.0 msk 0%
Jalapeno hel inlagd 12.0 styck 5%
Salt och peppar 1.0 tsk 0%
Primörer enligt säsong 800.0 gram 20%
Morot mini 0%
Rödbeta 0%
Minisallat 0%
Tomater 0%
Kock: Fredrik Eriksson *
Uppdragsgivare: Merpotatis.nu
Tillagning
- Tvätta, borsta och lättkoka potatis.
Ansa grönsaker och rotfrukter.
Lättkoka rotfrukter och bönor (al dente).
Låt svalna. Skala och skiva lök.
Större potatisar delas i mindre bitar. - Blanda och lägg upp. Salta och peppra.
Blanda olja och vinäger. Häll på.
Ställ gärna kallt i ett par timmar före servering.
Kockens kommentar
Potatissallad kan gärna dra i två dygn i kylskåpet. Då suger potatisen åt sig de goda smakerna.
Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus på uppdrag av merpotatis.se.
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Potatis och primörsallad
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan