Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 54
    
                Kcal / portion: 95
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 379 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vit sparris färsk 1.0 knippe 34%
Oxfilé skivad 200.0 gram 64%
Jalapeno inlagd (Old el Paso) 1.0 styck 2%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka sparrisen i saltat vatten på medellåg värme i 10 min. 
 - Skär rå oxfilé i tunna skivor och linda in kokt sparris i skivorna. 
 - Toppa med hackad färsk jalapeno och ev. grovt havssalt. Servera.
 
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
- 
                
                  
                
                Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
 - 
                
                  
                
                Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    