Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3222 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vit sparris färsk 24.0 styck 14%
Hollandaisesås hemlagad 5.0 dl 86%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull på medelvärme. Skala sparrisen med en potatisskalare. Skär bort nedersta delen om den är hård.
- Låt sparrisen koka i ca 10 min (kanske mer) beroende på hur färsk och tjock sparrisen är.
- Värm färdigköpt hollandaisesås så länge, eller tillaga hemmagjord.
- Testa om sparrisen är klar genom att lyfta upp en sparris med gaffel instucken i bakändan och håll den vågrätt. Om sparrisen böjer sig lätt är de klara.
Kockens kommentar
Vit sparris är en ypperlig delikatess. Välj om möjligt sparris av samma längd och tjocklek. Tjockare är finare i detta fall.
ALTERNATIV
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Vit sparris med hollandaise (förrätt)
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan