Vit sparris med hollandaise (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vit sparris med hollandaise (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vit sparris färsk

24.0 

styck

Hollandaisesås hemlagad

5.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3222 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 552 gram)

Ingredienser

Visa:

Vit sparris färsk 24.0 styck 14%

Hollandaisesås hemlagad 5.0 dl 86%

Tillagning (25 min )

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull på medelvärme. Skala sparrisen med en potatisskalare. Skär bort nedersta delen om den är hård.

  2. Låt sparrisen koka i ca 10 min (kanske mer) beroende på hur färsk och tjock sparrisen är.

  3. Värm färdigköpt hollandaisesås så länge, eller tillaga hemmagjord.

  4. Testa om sparrisen är klar genom att lyfta upp en sparris med gaffel instucken i bakändan och håll den vågrätt. Om sparrisen böjer sig lätt är de klara.

Kockens kommentar

Vit sparris är en ypperlig delikatess. Välj om möjligt sparris av samma längd och tjocklek. Tjockare är finare i detta fall.

ALTERNATIV

Hemlagad hollandaise

Rört smör

Skirat smör

Fler recept inom Vårprimörer

Liknande recept som Vit sparris med hollandaise (förrätt)