Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vit sparris färsk

16.0 

styck

Havssalt

 

 

Smör normalsaltat

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 27

Kcal / portion: 77

GBR (GI) / port: 1

Recept: 308 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 0%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 285 gram)

Ingredienser

Visa:

Vit sparris färsk 16.0 styck 100%

Havssalt 0%

Smör normalsaltat 0%

Tillagning (20 min )

  1. Skala sparrisen med en potatisskalare. Knoppen behöver inte skalas. Skär bort nedersta delen om den är hård.

  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull på medellåg värme. Lägg i sparrisen.
    Låt sjuda i 10-20 minuter beroende på hur färsk och tjock sparrisen är.

    Testa om sparrisen är klar genom att lyfta upp en sparris med gaffel instucken i bakändan och håll den vågrätt. Om sparrisen böjer sig lätt är de klara.

  3. Servera gärna sparrisen med rört smör eller hollandaise och strö över lite havssalt.

Kockens kommentar

Vit sparris är en ypperlig delikatess till mat eller som förrätt med hollandaisesås. Välj om möjligt sparris av samma längd och tjocklek. Tjockare är finare i detta fall. Gärna så tjock att flickorna rodnar och pojkarna skäms.

PASSAR TILL

Vit sparris med hollandaise

Tournedos

Crępes ā la Danny Kaye

Rört smör

Fler recept inom Vårprimörer

Liknande recept som Färsk vit sparris