Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1335 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 15%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Getost (el. fårost) 200.0 gram 52%
Grön minisparris 200.0 gram 4%
Sultanrussin el. svarta 100.0 gram 21%
Olivolja 2.0 msk 17%
Tamarisoja } 2.0 tsk 1%
Tillval:
Honung flytande 1.0 msk 5%
Rödbetsgroddar 20.0 gram 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Dela osten i bitar och lägg på fat.
Skär sparrisen i mindre bitar. - Hetta upp olja i en panna och fräs sparris och russin i cirka 3 minuter.
Tillsätt tamarisoja.
Häll fräset över osten. - Ringla gärna lite honung på toppen.
Toppa t.ex. med rödbetsgroddar.
Kockens kommentar
Det är skillnad på fårost och fårost. Välj en du tycker om. Ostens karaktär och smak sätter prägeln på denna rätt.
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan