För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pitabröd med kyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pitabröd

4.0 

styck

Kycklingfilé utan skinn

4.0 

filéer

Bulgur gryn

4.0 

dl

Isbergssallat

200.0 

gram

Gurka

0.3 

styck

Sötsur sås

2.0 

dl

Matolja till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pitabröd >

 

 

Om sötsura såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 687

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2750 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 1%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 489 gram)

Ingredienser

Visa:

Pitabröd 4.0 styck 24%

Kycklingfilé utan skinn 4.0 filéer 23%

Bulgur gryn 4.0 dl 41%

Isbergssallat 200.0 gram 1%

Gurka 0.3 styck 1%

Sötsur sås 2.0 dl 7%

Matolja till stekning 1.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pitabröd > Äts ej

Om sötsura såser > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C om detta anges på brödförpackningen. Gäller ej färdigbakat bröd.
  2. Tillaga bulgur enligt förpackning.
  3. Strimla kycklingen. Hetta upp en panna med matolja och lättstek kycklingen ett par minuter. Salta, peppra. Rör om.
  4. Strimla sallad. Skär gurkan i korta smala stavar.
  5. Stoppa in bulgur och kyckling i brödet. Fyll på med sötsur sås. Toppa med sallad och gurka.

Kockens kommentar

Vi använde "mexican pita" ett halvfabrikat som finns att köpa i handeln. Detta bröd bör först värmas upp i ugnen i cirka 200°C. Läs mer > Om pitabröd.

Passar till

Hemlagat pitabröd

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Wraps, klämmor

Liknande recept som Pitabröd med kyckling