Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 376

GBR (GI) / port: 0
Recept: 376 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spenat fryst 150.0 gram 8%
Gul lök 0.5 styck 7%
Fetaost 75.0 gram 59%
Creme fraiche 2.0 msk 26%
Kockskolan:
Om piroger > Äts ej
Så lagas matpajer > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina spenaten och pressa ur all vätska. Om färsk spenat, finhacka den. Skala och grovhacka lök. Grovhacka eller grovriv ost.
- Fräs lök i panna med lite matfett på medelvärme i 3-5 minuter, tills den är mjuk och glansig.
- Tillsätt spenat och fräs ytterligare i ett par minuter. Tag av från plattan.
- Tillsätt ost och låt den smälta. Rör ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.
Kockens kommentar
Allehanda ostar passar som fyllning i piroger. Får- och getostar, mjukostar, färskostar, hårdostar. Välj efter behag. Variera gärna även med olika grönsaker. Läs mer om piroger och pajer. Klicka på länkar under Kockskolan i ingredienslistan.
Passar till
Fler recept inom Fyllningar
Liknande recept som Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.
-
Amerikansk stuffing till kalkon
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjursstuvning, räkstuvning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ansjovis och äggfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfyllning till piroger, pajer
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsfyllning till pajer, piroger o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfyllning till pirog, paj o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan