Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.

Lägg till ingredienser

Satser: 1

Spenat fryst

150.0 

gram

Gul lök

0.5 

styck

Fetaost

75.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

msk

Smör el. margarin

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 376

GBR (GI) / port: 0

Recept: 376 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 301 gram)

Ingredienser

Visa:

Spenat fryst 150.0 gram 8%

Gul lök 0.5 styck 7%

Fetaost 75.0 gram 59%

Creme fraiche 2.0 msk 26%

Smör el. margarin 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Så lagas matpajer > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Tina spenaten och pressa ur all vätska. Om färsk spenat, finhacka den. Skala och grovhacka lök. Grovhacka eller grovriv ost.
  2. Fräs lök i panna med lite matfett på medelvärme i 3-5 minuter, tills den är mjuk och glansig.
  3. Tillsätt spenat och fräs ytterligare i ett par minuter. Tag av från plattan.
  4. Tillsätt ost och låt den smälta. Rör ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.

Kockens kommentar

Allehanda ostar passar som fyllning i piroger. Får- och getostar, mjukostar, färskostar, hårdostar. Välj efter behag. Variera gärna även med olika grönsaker. Läs mer om piroger och pajer. Klicka på länkar under Kockskolan i ingredienslistan.

Passar till

Pirog med jäsdeg

Piroger med pajdeg

Rågpiroger

Fler recept inom Fyllningar

Liknande recept som Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.