Amerikansk stuffing till kalkon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Amerikansk stuffing till kalkon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök

2.0 

styck

Champinjoner färska

15.0 

styck

Bacon

350.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Äggula

2.0 

styck

Ströbröd

2.0 

dl

Timjan färsk

1.0 

kvist

Salvia färsk

2.0 

kvistar

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 518

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2071 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 289 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 2.0 styck 5%

Champinjoner färska 15.0 styck 4%

Bacon 350.0 gram 58%

Ägg 2.0 styck 6%

Äggula 2.0 styck 5%

Ströbröd 2.0 dl 21%

Timjan färsk 1.0 kvist 0%

Salvia färsk 2.0 kvistar 0%

Tillagning (1 tim 15 min )

Stuffing är klassisk fyllning av kalkon i USA och Kanada till Thanksgiving (tacksägelsedagen), men används också som tillbehör. Se recept > Kalkonmiddag ā la Thanksgiving.

  1. Skala och finhacka lök. Hacka kryddor.
    Hacka champinjoner och bacon smått.
  2. Stek på medelhög värme tills det börjar ta färg. Blanda med övriga ingredienser.
  3. Fyll kalkonen med stuffingen och knyt ihop fågeln.
  4. Som tillbehör: Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugn på 150°C i cirka 1 timme.

Kockens kommentar

Stuffings i England/USA = fyllning för att ge en anrättningen smak, vanligtvis fyllning av fågel, varvid fyllningen inte brukar ätas. Stuffing kan även vara fyllning till exempel i paprika, eller en anrättning som tillbehör till mat, men då tillagad som en "låda" eller gratäng.

Passar till

Kalkonmiddag ā la Thanksgiving

Hel kalkon i ugn

Fler recept inom Fyllningar

Liknande recept som Amerikansk stuffing till kalkon