Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 518

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2071 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök 2.0 styck 5%
Champinjoner färska 15.0 styck 4%
Bacon 350.0 gram 58%
Ägg 2.0 styck 6%
Äggula 2.0 styck 5%
Ströbröd 2.0 dl 21%
Timjan färsk 1.0 kvist 0%
Salvia färsk 2.0 kvistar 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
Stuffing är klassisk fyllning av kalkon i USA och Kanada till Thanksgiving (tacksägelsedagen), men används också som tillbehör. Se recept > Kalkonmiddag ā la Thanksgiving.
- Skala och finhacka lök. Hacka kryddor.
Hacka champinjoner och bacon smått. - Stek på medelhög värme tills det börjar ta färg. Blanda med övriga ingredienser.
- Fyll kalkonen med stuffingen och knyt ihop fågeln.
- Som tillbehör: Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugn på 150°C i cirka 1 timme.
Kockens kommentar
Stuffings i England/USA = fyllning för att ge en anrättningen smak, vanligtvis fyllning av fågel, varvid fyllningen inte brukar ätas. Stuffing kan även vara fyllning till exempel i paprika, eller en anrättning som tillbehör till mat, men då tillagad som en "låda" eller gratäng.
Passar till
Fler recept inom Fyllningar
Liknande recept som Amerikansk stuffing till kalkon
-
Amerikansk stuffing till kalkon
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjursstuvning, räkstuvning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ansjovis och äggfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfyllning till piroger, pajer
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsfyllning till pajer, piroger o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfyllning till pirog, paj o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan