Skaldjursstuvning, räkstuvning

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Skaldjursstuvning, räkstuvning

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skaldjur rensade

400.0 

gram

Vetemjöl

5.0 

msk

Grädde

2.0 

dl

Fiskfond koncentrerad

2.0 

msk

Vatten

1.5 

dl

Smör el. margarin

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1408 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 11%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 206 gram)

Ingredienser

Visa:

Skaldjur rensade 400.0 gram 32%

Vetemjöl 5.0 msk 11%

Grädde 2.0 dl 51%

Fiskfond koncentrerad 2.0 msk 6%

Vatten 1.5 dl 0%

Smör el. margarin 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala och rensa räkorna/skaldjuren.
  2. Smält matfettet i en kastrull.
    Vispa ner mjöl och späd med vatten+fond, grädde och kryddor.
  3. Låt småkoka i ett par minuter. Rör om.
  4. Tillsätt skaldjuren och tag av kastrullen från plattan. Låt dem ligga i någon minut så de blir varma.

Kockens kommentar

Servera skaldjursstuvningen som fyllning i till exempel piroger eller crepes. Passar bra i krustader som förrätt eller som tillbehör till mat.

Passar till

Crêpes

Alternativ: Kantarellstuvning

Fler recept inom Fyllningar

Liknande recept som Skaldjursstuvning, räkstuvning