Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1408 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Skaldjur rensade 400.0 gram 32%
Vetemjöl 5.0 msk 11%
Grädde 2.0 dl 51%
Fiskfond koncentrerad 2.0 msk 6%
Vatten 1.5 dl 0%
Kockskolan:
Så stuvar man > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och rensa räkorna/skaldjuren.
- Smält matfettet i en kastrull.
Vispa ner mjöl och späd med vatten+fond, grädde och kryddor. - Låt småkoka i ett par minuter. Rör om.
- Tillsätt skaldjuren och tag av kastrullen från plattan. Låt dem ligga i någon minut så de blir varma.
Kockens kommentar
Servera skaldjursstuvningen som fyllning i till exempel piroger eller crepes. Passar bra i krustader som förrätt eller som tillbehör till mat.
Passar till
Fler recept inom Fyllningar
Liknande recept som Skaldjursstuvning, räkstuvning
-
Amerikansk stuffing till kalkon
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjursstuvning, räkstuvning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ansjovis och äggfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfyllning till piroger, pajer
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsfyllning till pajer, piroger o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfyllning till pirog, paj o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan