Köttfärsfyllning till pajer, piroger o.d.

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Köttfärsfyllning till pajer, piroger o.d.

Lägg till ingredienser

Satser: 1

Köttfärs (blandfärs)

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Tomatpuré konserv

4.0 

msk

Sambal oelekpasta }

2.0 

tsk

el. chilipepparsås

 

 

Smör och/el. matolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 1045

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1045 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 12%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 538 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs (blandfärs) 500.0 gram 92%

Gul lök 1.0 styck 5%

Tomatpuré konserv 4.0 msk 3%

Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 1%

el. chilipepparsås 0%

Smör och/el. matolja 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Så lagas matpajer > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala och finhacka lök.
  2. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Fräs lök och köttfärs några minuter tills färsen fått färg. Rör om så att färsen blir jämt grynig.
  3. Tillsätt tomatpuré till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och sambal olelek eller chili­peppar­sås. Starkt kryddning passar i piroger.
  4. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.

Kockens kommentar

Läs mer om piroger och pajer. Klicka på länkar under Kockskolan i ingredienslistan.

Passar till

Pirog med jäsdeg

Rågpiroger

Piroger med pajdeg

Fler recept inom Fyllningar

Liknande recept som Köttfärsfyllning till pajer, piroger o.d.