Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 1045

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1045 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Köttfärs (blandfärs) 500.0 gram 92%
Gul lök 1.0 styck 5%
Tomatpuré konserv 4.0 msk 3%
Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 1%
Kockskolan:
Om piroger > Äts ej
Så lagas matpajer > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och finhacka lök.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Fräs lök och köttfärs några minuter tills färsen fått färg. Rör om så att färsen blir jämt grynig.
- Tillsätt tomatpuré till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och sambal olelek eller chilipepparsås. Starkt kryddning passar i piroger.
- Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.
Kockens kommentar
Läs mer om piroger och pajer. Klicka på länkar under Kockskolan i ingredienslistan.
Passar till
Fler recept inom Fyllningar
Liknande recept som Köttfärsfyllning till pajer, piroger o.d.
-
Amerikansk stuffing till kalkon
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjursstuvning, räkstuvning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ansjovis och äggfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfyllning till piroger, pajer
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsfyllning till pajer, piroger o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfyllning till pirog, paj o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan