Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 176
 
    
                Kcal / portion: 1295
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 1295 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 20%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spenat fryst 200.0 gram 3%
Bacon som lättsteks } 200.0 gram 43%
Gul lök 1.0 styck 4%
Creme fraiche 2.0 dl 50%
Peppar 0%
Kockskolan:
Om piroger > Äts ej
Så lagas matpajer > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina spenaten och pressa ur all vätska. Om färsk spenat, finhacka den. Skala och finhacka lök. Strimla bacon.
- Fräs lök och bacon i panna på medelhög värme tills det fått färg. Häll bort fettet.
- Tillsätt spenat och fräs ytterligare i ett par minuter. Tillsätt crème fraiche. Smaka av med peppar.
- Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.
Kockens kommentar
Variera ingredienser efter egen smak, till exempel med grönsaksinblandning eller kryddor. Läs mer om piroger och pajer. Klicka på länkar under Kockskolan i ingredienslistan.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Fler recept inom Fyllningar
Liknande recept som Baconfyllning till piroger, pajer o.d.
- 
                
                    Amerikansk stuffing till kalkonTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllningTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Skaldjursstuvning, räkstuvningTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ansjovis och äggfyllning till piroger, pajer o.d.Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Laxfyllning till piroger, pajerTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Köttfärsfyllning till pajer, piroger o.d.Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Köttfyllning till pirog, paj o.d.Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Baconfyllning till piroger, pajer o.d.Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Svampfyllning till piroger, pajer o.d.Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              