Ansjovis och äggfyllning till piroger, pajer o.d.

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ansjovis och äggfyllning till piroger, pajer o.d.

Lägg till ingredienser

Satser: 1

Långkornigt ris

2.0 

dl

Ägg

4.0 

styck

Smör el. margarin

2.0 

msk

Ansjovisfilé konserv

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 1098

GBR (GI) / port: 53

Recept: 1098 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 754 gram)

Ingredienser

Visa:

Långkornigt ris 2.0 dl 55%

Ägg 4.0 styck 23%

Smör el. margarin 2.0 msk 19%

Ansjovisfilé konserv 1.0 styck 1%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Så lagas matpajer > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Koka riset i dubbla mängden lättsaltat vatten tills allt vatten har kokat in (cirka 15 minuter). Se anvisning på förpackningen.
  2. Hårdkoka under tiden ägg i lättsaltat vatten i 7-10 min. Låt svalna. Skala och finhacka.
  3. Smält lite smör i riset. Tillsätt ägg och ansjovis inklusive spad. Rör om, smaka av med svartpeppar.
  4. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.

Kockens kommentar

Läs mer om piroger och pajer. Klicka på länkar under Kockskolan i ingredienslistan.

Passar till

Piroger med jäsdeg

Piroger med pajdeg

Rågpiroger

Fler recept inom Fyllningar

Liknande recept som Ansjovis och äggfyllning till piroger, pajer o.d.