Svampfyllning till piroger, pajer o.d.

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Svampfyllning till piroger, pajer o.d.

Lägg till ingredienser

Satser: 1

Svamp t.ex. kantareller

1.0 

liter

Gul lök

1.0 

styck

Smör och/el. matolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 40

Kcal / portion: 117

GBR (GI) / port: 2

Recept: 117 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 297 gram)

Ingredienser

Visa:

Svamp t.ex. kantareller 1.0 liter 55%

Gul lök 1.0 styck 45%

Smör och/el. matolja 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Så lagas matpajer > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Rensa svampen och finhacka.
    Finhacka även lök och persiljan.
  2. Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. Tillsätt matfett och lök.
    Stek i ytterligare 3-5 minuter tills löken är mjuk och glansig och svampen fått färg.
  3. Tillsätt persilja i slutfasen.
    Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.

Kockens kommentar

Smakrika svampar i pirog är kanske den bästa fyllningen. Flertalet svampar passar till piroger, även burksvamp. Blanda gärna flera sorter. Läs mer om piroger och pajer. Klicka på länkar under Kockskolan i ingredienslistan.

Passar till

Matig lunchpirog

Karelsk rågpirog

Frasig minipirog

Fler recept inom Fyllningar

Liknande recept som Svampfyllning till piroger, pajer o.d.