Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 1332

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1332 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötkött 400.0 gram 37%
Gul lök el. annan lök 1.0 styck 4%
Svamp t.ex. kantareller 200.0 gram 3%
Creme fraiche 2.0 dl 48%
Chilipepparsås 2.0 tsk 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 15%
Kockskolan:
Om piroger > Äts ej
Så lagas matpajer > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Rensa svamp. Skala och finhacka lök.
- Putsa köttet fritt från fett och senor. Finskär köttet i pyttesmå bitar.
- Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. Tillsätt matfett och lök och stek vidare i några minuter. Lägg åt sidan.
- Fräs löken i matfett tills mjuk och glansig.Tillsätt köttet och stek ytterligare i 3-5 minuter.
- Tillsätt svampen och crème fraiche och lått sjuda en stund. Smaka av med chilipepparsås, salt och peppar.
- Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.
Kockens kommentar
Olika slags kött passar som fyllning- lamm, fågel, fläskkött. Eftersom köttet finhackas är det onödigt med finare och dyrare kött. Likaså kan kryddor varieras efter behag. Pajer och piroger passar väl med stark kryddning.
Passar till
Fler recept inom Fyllningar
Liknande recept som Köttfyllning till pirog, paj o.d.
-
Amerikansk stuffing till kalkon
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjursstuvning, räkstuvning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ansjovis och äggfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfyllning till piroger, pajer
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsfyllning till pajer, piroger o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfyllning till pirog, paj o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan