Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning

Foto: Film: Allrecipes UK, mincemeat

Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning

Lägg till ingredienser

Antal dl: 16

Russin

250.0 

gram

Korinter

375.0 

gram

Konjak/brandy

1.0 

dl

Njurtalg

300.0 

gram

el. smör

 

 

Farinsocker

2.5 

dl

Skal av citron

1.0 

styck

Zestskal från citron

1.0 

styck

Citronjuice

0.5 

styck

Kanel mald

1.0 

tsk

English mixed spice

3.0 

tsk

 

Alternativ:

 

Sötmandel hackad

 

 

Äpple grönt

 

 

Sultanrussin

 

 

Suckat hackad

 

 

Muskot riven

 

 

Ingefära mald

 

 

Kryddnejlika mald

 

 

Kryddpeppar mald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 430

Kcal / portion: 339

GBR (GI) / port: 5

Recept: 5426 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 24%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 79 gram)

Ingredienser

Visa:

Russin 250.0 gram 13%

Korinter 375.0 gram 20%

Konjak/brandy 1.0 dl 4%

Njurtalg 300.0 gram 49%

el. smör 0%

Farinsocker 2.5 dl 13%

Skal av citron 1.0 styck 0%

Zestskal från citron 1.0 styck 0%

Citronjuice 0.5 styck 0%

Kanel mald 1.0 tsk 0%

English mixed spice 3.0 tsk 1%

 

Alternativ:

Sötmandel hackad 0%

Äpple grönt 0%

Sultanrussin 0%

Suckat hackad 0%

Muskot riven 0%

Ingefära mald 0%

Kryddnejlika mald 0%

Kryddpeppar mald 0%

Kock: Kockskolan

Uppdragsgivare: Kockskolan

Tillagning (20 min + 1 tim )

Se film, klicka på "Allrecipes UK" under bilden ovan. Filmreceptet avviker från detta recept.

  1. Förbered: Riv och hacka citronskal. Lägg detta med russin och korinter i en skål. Tillsätt konjak och citronjuice. Låt stå i en timme. 
  2. Låt russinen rinna av i såll och spar konjakjuicen. Hacka nötter och tärna äpple om detta skall ingå. Blanda "mixed spice" om sådan kryddblandning saknas. Läs mer i kommentaren.
  3. Blanda alla ingredienser med varandra, men tillsätt konjaksspadet sist när övriga ingredienser blandats (i filmen kokas blandningen på svag värme).
  4. Förvara: Fyll marmeladen i väl rengjorda (steriliserade) burkar med lock. Tryck ner ordentligt för att undvika luft. Låt stå i minst två veckor. Kan förvaras i kylskåp i 6 månader.

Kockens kommentar

Hackad mandel och tärnat syrligt äpple är vanliga ingredienser i mincemeat. Suckat (kanderade hackade fruktskal) är ett alternativ till egenskalad frukt varvid sockermängden bör minskas.

Mixed spice är en speciell engelsk kryddblandning svår att hitta utanför Storbritannien. Består av kanel, muskot och  kryddpeppar samt kryddor som ingefära, kryddnejlika, korianderfrö, kummin och kajennpeppar (läs mer, klicka på ingrediensen). I brist på sådan bör man komplettera receptet med lite muskot med flera kryddor enligt egen smak.

Fler recept inom Fyllningar

Liknande recept som Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning