Latin: Vitis vinifera apyrena
                 (zante) currants
                (zante) currants
              
                 raisin sec de Corinthe
                raisin sec de Corinthe
              
                 uvetta di Corinto
                uvetta di Corinto
              
                 Korinthen
                Korinthen
              
                 pasas de corinto
                pasas de corinto
              
- Vikt i butik: 1 dl = 55 gram. 100 gram = 1,8 dl.
- Smak: Mycket söta med lätt beska och lite kryddig.
- Alternativ vara: Russin.
- Försäljning: Säljs i tättslutande förpackning.
- Förvaras bäst i tättslutande förpackning i skafferi. Lång hållbarhet.
SÅ ANVÄNDS KORINTER
Korintdruvor äts som andra bordsdruvor. Korintrussin används främst som smaksättare på liknande sätt som russin, bland annat i bakverk och såser. Eccles, Banbury och Chorley cakes är traditionella korintkakor i England. I Norden är korintsås klassiskt till Sillbullar (se recept > Sillbullar med korintsås), eller till Stekta laxfenor (läs mer > Laxfenor). Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2023-06
Läs mer
Recept med Korinter
Det finns 9 recept med Korinter
- 
                
                    Eccles cakes, engelska korintkakorTid: 45 min (+ 4 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllningTid: 20 min (+ 1 tim) , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Lammgryta med ris, aubergine och zucchiniTid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Chorley cakes, engelska mördegskakor med korinterTid: 1 tim 15 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sätoftakakor, korintkakorTid: 45 min (+ 30 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Makalösa korintkakorTid: 40 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Banbury Cakes, engelska smördegskakorTid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sillbullar med korintsåsTid: 45 min (+ 24 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Prinsessornas märgpuddingSvarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Prinsessornas kokbok 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara
                