Lammgryta med ris, aubergine och zucchini

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lammgryta med ris, aubergine och zucchini

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Lammlägg

800.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Kryddnejlika mald

0.5 

tsk

Spiskummin mald

2.0 

tsk

Kanel mald

0.5 

tsk

Kardemumma mald

1.0 

tsk

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Sötmandel skalad

2.0 

dl

Korinter

1.0 

dl

Aubergine

1.0 

styck

Zucchini

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

3.0 

msk

Basmatiris

3.0 

dl

Kokspad från grytan

6.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Bladpersilja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3171 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 482 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammlägg 800.0 gram 21%

Gul lök 2.0 styck 3%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%

Kryddnejlika mald 0.5 tsk 0%

Spiskummin mald 2.0 tsk 1%

Kanel mald 0.5 tsk 0%

Kardemumma mald 1.0 tsk 0%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Sötmandel skalad 2.0 dl 21%

Korinter 1.0 dl 5%

Aubergine 1.0 styck 2%

Zucchini 1.0 styck 2%

Matolja (rapsolja) 3.0 msk 11%

Basmatiris 3.0 dl 27%

Kokspad från grytan 6.0 dl 2%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Bladpersilja 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om bräsering > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skala och finhacka vitlök och gul lök.
  2. Bräsera: Bryn kött i olja till fin färg. Tillsätt sedan lök, vitlök och kryddorna. Slå på vatten så det täcker köttet. Lägg på ett lock. Koka sakta i cirka 1 timme eller tills köttet släpper från benet.
  3. Skiva aubergine och zucchini. Stek i olja.
  4. Gryta: Tag upp köttet. Plocka det från benen. Lägg tillbaka i grytan. Lägg i ris. Slå på buljong enligt instruktion på risförpackningen. Lägg zucchini och aubergine ovanpå. Lägg på ett lock. Koka tills riset är färdigt, cirka 20 minuter. Salta och peppra.
  5. Rosta mandel på hög värme i torr stekpanna tills gyllene. Skär citroner i klyftor.
  6. Servera i grytan. Strö över mandel och korinter. Strimla persilja och garnera med. Garnera med citronklyftorna.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Lammgryta med ris, aubergine och zucchini