Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3171 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammlägg 800.0 gram 21%
Gul lök 2.0 styck 3%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%
Kryddnejlika mald 0.5 tsk 0%
Spiskummin mald 2.0 tsk 1%
Kanel mald 0.5 tsk 0%
Kardemumma mald 1.0 tsk 0%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Sötmandel skalad 2.0 dl 21%
Korinter 1.0 dl 5%
Aubergine 1.0 styck 2%
Zucchini 1.0 styck 2%
Matolja (rapsolja) 3.0 msk 11%
Basmatiris 3.0 dl 27%
Kokspad från grytan 6.0 dl 2%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Bladpersilja 0%
Kockskolan:
Om bräsering > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skala och finhacka vitlök och gul lök.
- Bräsera: Bryn kött i olja till fin färg. Tillsätt sedan lök, vitlök och kryddorna. Slå på vatten så det täcker köttet. Lägg på ett lock. Koka sakta i cirka 1 timme eller tills köttet släpper från benet.
- Skiva aubergine och zucchini. Stek i olja.
- Gryta: Tag upp köttet. Plocka det från benen. Lägg tillbaka i grytan. Lägg i ris. Slå på buljong enligt instruktion på risförpackningen. Lägg zucchini och aubergine ovanpå. Lägg på ett lock. Koka tills riset är färdigt, cirka 20 minuter. Salta och peppra.
- Rosta mandel på hög värme i torr stekpanna tills gyllene. Skär citroner i klyftor.
- Servera i grytan. Strö över mandel och korinter. Strimla persilja och garnera med. Garnera med citronklyftorna.
Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Lammgryta med ris, aubergine och zucchini
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan