Laxfyllning till piroger, pajer

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Laxfyllning till piroger, pajer

Lägg till ingredienser

Satser: 1

Ägg

3.0 

styck

Lax rimmad lättrökt

100.0 

gram

Dill finhackad

2.0 

msk

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Gräddfil

1.0 

dl

Majonnäs äkta

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 609

GBR (GI) / port: 0

Recept: 609 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 383 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 31%

Lax rimmad lättrökt 100.0 gram 24%

Dill finhackad 2.0 msk 0%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Gräddfil 1.0 dl 23%

Majonnäs äkta 1.0 msk 17%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Så lagas matpajer > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Hårdkoka ägg i lättsaltat vatten i 7-10 minuter. Låt kallna.
  2. Skär laxen i fina små bitar.
    Finhacka ägg, dill och gräslök.
  3. Blanda samtliga ingredienser.
    Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Annan rökt eller rimmad fisk passar bra i piroger, även lättstekt fisk. Kesella är ett magrare alternativ istället för gräddfil. Läs mer om piroger och pajer. Klicka på länkar under Kockskolan i ingredienslistan.

Passar till

Karelsk rågpirog

Lyxpirog

Frasig minipirog

Fler recept inom Fyllningar

Liknande recept som Laxfyllning till piroger, pajer