Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 0
Recept: 914 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kantareller färska 600.0 gram 14%
Mellangrädde 3.0 dl 85%
Svampfond konc. } 1.0 msk 1%
Persilja finhackad 3.0 msk 0%
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Så stuvar man > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa svamp, men skölj den inte. Finhacka persilja.
- Hetta upp en stekpanna utan matfett på medelhög värme och stek svampen torr tills inget vatten längre sipprar ut.
- Tillsätt smör och stek i ytterligare några minuter tills svampen fått färg.
- Tillsätt grädde, fond och 2/3-delar av persiljan. Låt småkoka 5 minuter tills stuvningen blivit lagom tjock. Smaka av med salt och peppar. Önskas tjockare stuvning, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka i 3 minuter.
- Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Kantarellstuvning passar till allehanda kötträtter framförallt till vilt, men är också gott på smörgås.
Passar till
Fler recept inom Stuvat grönt
Liknande recept som Kantarellstuvning
-
Stuvad spenat
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kantarellstuvning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddkokt grönkål med bacon
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Långkål, halländsk gräddstuvad grönkål
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvade rotfrukter
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad vitkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad blomkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan