Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 139
 
    
                Kcal / portion: 815
 
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 4888 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 6%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkon hel med skinn 3.0 kilo 50%
Fyllning (stuffing):
Champinjoner färska 15.0 styck Äts ej
Bacon 350.0 gram Äts ej
Gul lök 2.0 styck Äts ej
Ägg 2.0 styck Äts ej
Äggula 2.0 styck Äts ej
Ströbröd 2.0 dl Äts ej
Timjan färsk 1.0 kvist Äts ej
Salvia färsk 1.0 kvist Äts ej
Sås:
Portvin 3.0 msk 1%
Steksky (+ev vatten) 1.0 dl 1%
Kycklingfond konc. 2.0 msk 2%
Vispgrädde 1.0 dl 7%
Sötpotatismos:
Sötpotatis 3.0 styck 12%
Potatis 4.0 styck 5%
Vispgrädde 1.5 dl 11%
Tillbehör:
Brysselkål färsk 200.0 gram 1%
Tranbärssylt 2.0 dl 7%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (4 tim )
- Stuffing: Skala och hacka lök. Hacka kryddor, champinjoner och bacon smått. 
- Stek bacon och lök på medelhög värme tills det börjar ta färg. Blanda med övriga ingredienser. Fyll kalkonen med "stuffing". Laga gärna extra "stuffing" separat, som tillbehör till maten. Stuffingen i kalkonen brukar inte ätas.
- Kalkon: Laga kalkon enligt grundrecept Hel kalkon i ugn. Tidsåtgång 3-4 timmar.
- Sås: Lägg inälvor från kalkonen i en ugnsfast form. Ställ in i ugn i 1 timme. 
- Ta ut inälvorna och lägg i en kastrull. Tillsätt lite sky från kalkonen, portvin, kycklingfond och ev. lite vatten och låt koka ner till halva mängden. Tag ur och släng inälvorna. Tillsätt grädde och koka lite till. Smaka av med salt och peppar.
- Sötpotatismos: Skala och dela sötpotatis och potatis i mindre bitar (potatisen i hälften så stora bitar som sötpotatisen). Koka dem mjuka (cirka 15 minuter). Häll av vattnet och mosa med grädde, lite smör, salt och peppar. Håll varmt. 
- Brysselkål: Koka kålen i 5-8 minuter (al dente). Servera gärna med lite smält smör.
- Lägg upp allt på olika fat och låt var och en vid middagsbordet skära sig en bit av kalkonen och ta för sig av tillbehör.
Kockens kommentar
Thanksgiving Day (tacksägelsedagen) är en helgdag i USA och Canada alltsedan 1621, då pilgrimerna i Plymouth höll en tacksägelsefest för att fira den första skörden i det nya landet. Traditionellt äter man kalkon denna dag. Äts rätten med stuffing som tillbehör ökar kalorimängden med 33% till ca 1100 Kcal per portion.
Thanksgivenmiddag
Fler recept inom Kalkon och struts
Liknande recept som Kalkonmiddag ā la Thanksgiving
- 
                
                    Hel kalkon i ugn - grundreceptTid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonmiddag ā la ThanksgivingTid: 4 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kaprisTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonrulle med kycklingfärsTid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gratinerat kalkonbröst med citronskyTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gobbles, gobbles - kalkonfrukostTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatisTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonbröst med sötpotatis och lökTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonschnitzel med löksåsTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Saffransbiffar av kalkonfärsTid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              