Saffransbiffar av kalkonfärs

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saffransbiffar av kalkonfärs

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalkonfärs

600.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Potatismjöl

4.0 

msk

Saffran

1.0 

gram

Vatten

2.5 

dl

Salt

0.5 

msk

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Gul lök

3.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

msk

Vatten

5.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.5 

msk

Potatis

0.8 

kilo

Saltgurka

120.0 

gram

el. inlagda rödbetor

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Samuel Adams Boston Ale

Ljus medium ale
Pris: 17 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 515

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2061 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 546 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalkonfärs 600.0 gram 43%

Ägg 1.0 styck 3%

Potatismjöl 4.0 msk 8%

Saffran 1.0 gram 0%

Vatten 2.5 dl 0%

Salt 0.5 msk 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 10%

 

Tillbehör:

Gul lök 3.0 styck 8%

Vetemjöl 2.0 msk 3%

Vatten 5.0 dl 0%

Kycklingfond konc. 1.5 msk 3%

Potatis 0.8 kilo 26%

Saltgurka 120.0 gram 1%

el. inlagda rödbetor 0%

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Sätt ugnen på 160°C.
  2. Blanda färs med ägg, potatismjöl, salt, saffran och vatten till lagom konsistens. Forma smeten till biffar.
  3. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme tills fin ytfärg. Lägg dem i en ugnsfast form.
  4. Skär löken i ringar och stek den på medelvärme tills den blir mjuk i 5-10 minuter. Vispa ner mjöl och häll på vatten och fond.
  5. Häll lökbuljongen över biffarna i formen. Salta och peppra rikligt. Täck formen med aluminiumfolie. Efterstek i mitten av ugnen i 45 minuter.
  6. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

Fler recept inom Kalkon och struts

Liknande recept som Saffransbiffar av kalkonfärs