Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 515

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2061 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonfärs 600.0 gram 43%
Ägg 1.0 styck 3%
Potatismjöl 4.0 msk 8%
Saffran 1.0 gram 0%
Vatten 2.5 dl 0%
Salt 0.5 msk 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 10%
Tillbehör:
Gul lök 3.0 styck 8%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Vatten 5.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 1.5 msk 3%
Potatis 0.8 kilo 26%
Saltgurka 120.0 gram 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 10 min )
- Sätt ugnen på 160°C.
- Blanda färs med ägg, potatismjöl, salt, saffran och vatten till lagom konsistens. Forma smeten till biffar.
- Hetta upp matfett i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme tills fin ytfärg. Lägg dem i en ugnsfast form.
- Skär löken i ringar och stek den på medelvärme tills den blir mjuk i 5-10 minuter. Vispa ner mjöl och häll på vatten och fond.
- Häll lökbuljongen över biffarna i formen. Salta och peppra rikligt. Täck formen med aluminiumfolie. Efterstek i mitten av ugnen i 45 minuter.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
Fler recept inom Kalkon och struts
Liknande recept som Saffransbiffar av kalkonfärs
-
Hel kalkon i ugn - grundrecept
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonmiddag ā la Thanksgiving
Tid: 4 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonrulle med kycklingfärs
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat kalkonbröst med citronsky
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gobbles, gobbles - kalkonfrukost
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkonbröst med sötpotatis och lök
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkonschnitzel med löksås
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saffransbiffar av kalkonfärs
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan