Kalkonbröst med sötpotatis och lök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kalkonbröst med sötpotatis och lök

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kalkonbröst

800.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Ancho chilipulver

3.0 

msk

Farinsocker

2.0 

msk

Chilipulver

1.0 

msk

Rökt paprikapulver

2.0 

tsk

Kanel

1.0 

tsk

Kryddpeppar mald

1.0 

tsk

Salt

1.0 

tsk

 

Sötpotatis

2.0 

st stora

Matolja (rapsolja)

 

 

Salt

 

 

 

Purjolök

200.0 

gram

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Grädde

3.0 

dl

Kalvbuljong avfettad

2.0 

dl

el. kalvfond konc. + vatten

 

 

 

Gul lök

2.0 

st stora

Vinäger

2.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Lagerblad

1.0 

blad

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 1001

GBR (GI) / port: 8

Recept: 4005 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 677 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalkonbröst 800.0 gram 21%

Smör till stekning 2.0 msk 5%

 

Ancho chilipulver 3.0 msk 1%

Farinsocker 2.0 msk 2%

Chilipulver 1.0 msk 0%

Rökt paprikapulver 2.0 tsk 0%

Kanel 1.0 tsk 0%

Kryddpeppar mald 1.0 tsk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Sötpotatis 2.0 st stora 15%

Matolja (rapsolja) 0%

Salt 0%

 

Purjolök 200.0 gram 1%

Smör normalsaltat 1.0 msk 2%

Grädde 3.0 dl 27%

Kalvbuljong avfettad 2.0 dl 0%

el. kalvfond konc. + vatten 0%

 

Gul lök 2.0 st stora 4%

Vinäger 2.0 dl 1%

Strösocker 2.0 dl 19%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Tillagning (45 min )

  1. Koka sötpotatis. Låt den kallna.
  2. Skär purjolök i 4 bitar. Dela på längden. Hetta upp en stekpanna. Stek löken i smör. Slå på grädde och kalvfond. Koka i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och skiva lök. Lägg lök, vinäger, socker och lagerblad i en kastrull. Koka ihop till hälften. Låt svalna.
  4. Blanda kryddor till ruben. Sätt ugnen på 130°C. Klappa in kalkonbröst med ruben. Hetta upp en stekpanna. Bryn kalkonbröstet. Lägg över på en plåt. Stick in en termometer. Efterstek i ugnen till en innertemperatur på 70°C.
  5. Hetta upp en grillpanna. Skiva sötpotatisen. Pensla sötpotatisen med olja. Grilla den. Servera med övriga ingredienser.

Fler recept inom Kalkon och struts

Liknande recept som Kalkonbröst med sötpotatis och lök