Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 1001

GBR (GI) / port: 8
Recept: 4005 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonbröst 800.0 gram 21%
Smör till stekning 2.0 msk 5%
Ancho chilipulver 3.0 msk 1%
Farinsocker 2.0 msk 2%
Chilipulver 1.0 msk 0%
Rökt paprikapulver 2.0 tsk 0%
Kanel 1.0 tsk 0%
Kryddpeppar mald 1.0 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Sötpotatis 2.0 st stora 15%
Salt 0%
Purjolök 200.0 gram 1%
Smör normalsaltat 1.0 msk 2%
Grädde 3.0 dl 27%
Kalvbuljong avfettad 2.0 dl 0%
el. kalvfond konc. + vatten 0%
Gul lök 2.0 st stora 4%
Vinäger 2.0 dl 1%
Strösocker 2.0 dl 19%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Koka sötpotatis. Låt den kallna.
- Skär purjolök i 4 bitar. Dela på längden. Hetta upp en stekpanna. Stek löken i smör. Slå på grädde och kalvfond. Koka i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och skiva lök. Lägg lök, vinäger, socker och lagerblad i en kastrull. Koka ihop till hälften. Låt svalna.
- Blanda kryddor till ruben. Sätt ugnen på 130°C. Klappa in kalkonbröst med ruben. Hetta upp en stekpanna. Bryn kalkonbröstet. Lägg över på en plåt. Stick in en termometer. Efterstek i ugnen till en innertemperatur på 70°C.
- Hetta upp en grillpanna. Skiva sötpotatisen. Pensla sötpotatisen med olja. Grilla den. Servera med övriga ingredienser.
Fler recept inom Kalkon och struts
Liknande recept som Kalkonbröst med sötpotatis och lök
-
Hel kalkon i ugn - grundrecept
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonmiddag ā la Thanksgiving
Tid: 4 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonrulle med kycklingfärs
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat kalkonbröst med citronsky
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gobbles, gobbles - kalkonfrukost
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkonbröst med sötpotatis och lök
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkonschnitzel med löksås
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saffransbiffar av kalkonfärs
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan