Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 430

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1718 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonbröst 500.0 gram 31%
Fyllning:
Kycklingfärs 200.0 gram 13%
Sojasås japansk 1.0 msk 1%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Timjan finhackad 2.0 msk 0%
Potatismjöl 1.0 msk 2%
Äggula 2.0 styck 6%
Matfett till stekning 1.0 msk 6%
Hushållssnöre Äts ej
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 31%
Mjölk 2.0 dl 7%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 5 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Kalkon: Skär ett snitt i kalkonbröstet, öppna upp och skär ytterligare snitt tills det blir en flat schnitzel. Banka ut bröstet.
- Fyllning: Hacka persilja och timjan. Blanda med kycklingfärs, soja, potatismjöl och äggulor. Lägg blandningen i mitten av kalkonschnitzeln och vik in änderna. Rulla ihop köttet till en rulle och bind ihop den med hushållssnöre. Salta och peppra.
- Bryn: Hetta upp matfett i stekpanna och stek kalkonen på medelhög värme tills den fått fin gyllenbrun färg runt om.
- Ugn: Lägg över i ugnsfast form och efterstek mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter.
- Tillbehör: Skala och halvera potatisen. Koka den mjuk. Mosa med potatisstöt och tillsätt mjölk, lite smör, salt och peppar.
Kockens kommentar
Passar till
Fler recept inom Kalkon och struts
Liknande recept som Kalkonrulle med kycklingfärs
-
Hel kalkon i ugn - grundrecept
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonmiddag ā la Thanksgiving
Tid: 4 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonrulle med kycklingfärs
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat kalkonbröst med citronsky
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gobbles, gobbles - kalkonfrukost
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkonbröst med sötpotatis och lök
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkonschnitzel med löksås
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saffransbiffar av kalkonfärs
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan