Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 115
 
    
                Kcal / portion: 430
 
    
                GBR (GI) / port: 8
Recept: 1718 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonbröst 500.0 gram 31%
Fyllning:
Kycklingfärs 200.0 gram 13%
Sojasås japansk 1.0 msk 1%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Timjan finhackad 2.0 msk 0%
Potatismjöl 1.0 msk 2%
Äggula 2.0 styck 6%
Matfett till stekning 1.0 msk 6%
Hushållssnöre Äts ej
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 31%
Mjölk 2.0 dl 7%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 5 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Kalkon: Skär ett snitt i kalkonbröstet, öppna upp och skär ytterligare snitt tills det blir en flat schnitzel. Banka ut bröstet.
- Fyllning: Hacka persilja och timjan. Blanda med kycklingfärs, soja, potatismjöl och äggulor. Lägg blandningen i mitten av kalkonschnitzeln och vik in änderna. Rulla ihop köttet till en rulle och bind ihop den med hushållssnöre. Salta och peppra.
- Bryn: Hetta upp matfett i stekpanna och stek kalkonen på medelhög värme tills den fått fin gyllenbrun färg runt om.
- Ugn: Lägg över i ugnsfast form och efterstek mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter. 
- Tillbehör: Skala och halvera potatisen. Koka den mjuk. Mosa med potatisstöt och tillsätt mjölk, lite smör, salt och peppar.
Kockens kommentar
Passar till
Fler recept inom Kalkon och struts
Liknande recept som Kalkonrulle med kycklingfärs
- 
                
                    Hel kalkon i ugn - grundreceptTid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonmiddag ā la ThanksgivingTid: 4 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kaprisTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonrulle med kycklingfärsTid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gratinerat kalkonbröst med citronskyTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gobbles, gobbles - kalkonfrukostTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatisTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonbröst med sötpotatis och lökTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonschnitzel med löksåsTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Saffransbiffar av kalkonfärsTid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              