Kalkonrulle med kycklingfärs

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kalkonrulle med kycklingfärs

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalkonbröst

500.0 

gram

 

Fyllning:

 

Kycklingfärs

200.0 

gram

Sojasås japansk

1.0 

msk

Persilja finhackad

2.0 

msk

Timjan finhackad

2.0 

msk

Potatismjöl

1.0 

msk

Äggula

2.0 

styck

Matfett till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Hushållssnöre

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Mjölk

2.0 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Clairet du Château de Lisennes

Torrt rosévin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 430

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1718 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 373 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalkonbröst 500.0 gram 31%

 

Fyllning:

Kycklingfärs 200.0 gram 13%

Sojasås japansk 1.0 msk 1%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Timjan finhackad 2.0 msk 0%

Potatismjöl 1.0 msk 2%

Äggula 2.0 styck 6%

Matfett till stekning 1.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

Hushållssnöre Äts ej

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 31%

Mjölk 2.0 dl 7%

Smör normalsaltat 1.0 msk 6%

Tillagning (1 tim 5 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Kalkon: Skär ett snitt i kalkonbröstet, öppna upp och skär ytterligare snitt tills det blir en flat schnitzel. Banka ut bröstet.
  3. Fyllning: Hacka persilja och timjan. Blanda med kycklingfärs, soja, potatismjöl och äggulor. Lägg blandningen i mitten av kalkonschnitzeln och vik in änderna. Rulla ihop köttet till en rulle och bind ihop den med hushållssnöre. Salta och peppra.
  4. Bryn: Hetta upp matfett i stekpanna och stek kalkonen på medelhög värme tills den fått fin gyllenbrun färg runt om.
  5. Ugn: Lägg över i ugnsfast form och efterstek mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter. 
  6. Tillbehör: Skala och halvera potatisen. Koka den mjuk. Mosa med potatisstöt och tillsätt mjölk, lite smör, salt och peppar.

Kockens kommentar

 

Passar till

Portvinssås

Fler recept inom Kalkon och struts

Liknande recept som Kalkonrulle med kycklingfärs