Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 153
 
    
                Kcal / portion: 707
 
    
                GBR (GI) / port: 8
Recept: 4240 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonbröst 1.0 kilo 25%
Smör normalsaltat 50.0 gram 9%
Sås:
Grädde 3.0 dl 25%
Kycklingfond konc. 2.0 msk 2%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Tillbehör:
Potatis 1.2 kilo 19%
Brysselkål färsk 300.0 gram 2%
Vinbärsgelé 2.0 dl 15%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 180°C. 
- Krydda kalkonen med timjan, rosmarin, salt och peppar. Lägg kalkon och smör i en ugnssäker form och sätt in i ugnen 30-50 minuter till kärntemperatur 70°C. Ta ut köttet och låt vila 10-20 minuter.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. 
- Ansa och koka brysselkål i 5-10 minuter.
- Sås: Häll grädde och fond i en kastrull. Koka upp. Smaka av med lite steksky, citronjuice, salt och peppar. Färga med några droppar matlagningssoja. Låt småkoka i cirka 5 minuter. För tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt koka i 3 minuter.
Kockens kommentar
Kalkon är en stor hönsfågel med stor viktvariation. Stektiden kan därför variera och stektermometer rekommenderas. Överstekt kalkon blir torr och tråkig.
Tips!
Fler recept inom Kalkon och struts
Liknande recept som Gratinerat kalkonbröst med citronsky
- 
                
                    Hel kalkon i ugn - grundreceptTid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonmiddag ā la ThanksgivingTid: 4 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kaprisTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonrulle med kycklingfärsTid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gratinerat kalkonbröst med citronskyTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gobbles, gobbles - kalkonfrukostTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatisTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonbröst med sötpotatis och lökTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonschnitzel med löksåsTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Saffransbiffar av kalkonfärsTid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              