Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 604

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2417 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonfilé ¤ 600.0 gram 26%
Vetemjöl 1.0 dl 9%
Sås:
Rödlök 2.0 st stora 6%
Svartpeppar hel 1.0 msk 1%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
Vatten 1.5 dl 0%
Kycklingfond konc. 0.5 msk 1%
Smör kallt 5.0 msk 20%
Salt 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 37%
Kockskolan:
Om schnitzel, piccata > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och finhacka lök. Skär kalkonfiléerna i tunna skivor, banka ut dem. Vänd dem i mjöl på en tallrik. Krossa pepparn.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Löksås: Fräs löken mjuk i en kastrull på medelvärme utan att bränna. Tillsätt vinäger, vatten, fond och peppar. Koka ner till halva volymen.
- Vispa kraftigt (så att den inte skär sig) ner kallt smör klickvis i såspannan. Vispa ner lite sky från kalkonpannan när kakonen stekt färdigt. Smaka av med salt.
- Kalkon: Hetta upp (grill-) panna utan matfett och stek filéerna i 30 sekunder på var sida. Tillsätt matfett och stek 1 minut till på var sida.
Kockens kommentar
Överstek inte kalkonen, för då blir den torr. Lättstekt kalkonschnitzel kan smakmässigt vara svårt att skilja från kalvschnitzel.
Alternativ
Fler recept inom Kalkon och struts
Liknande recept som Kalkonschnitzel med löksås
-
Hel kalkon i ugn - grundrecept
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonmiddag ā la Thanksgiving
Tid: 4 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonrulle med kycklingfärs
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat kalkonbröst med citronsky
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gobbles, gobbles - kalkonfrukost
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkonbröst med sötpotatis och lök
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkonschnitzel med löksås
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saffransbiffar av kalkonfärs
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan