Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 133
 
    
                Kcal / portion: 639
 
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 2556 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonbröst skiva 175g 4.0 skivor 29%
Smör till stekning 85.0 msk Äts ej
Fettupptag vid stekning 0.5 dl 13%
Om fettupptag > Äts ej
Panering som äts:
Se kockens kommentar Äts ej
Mjöl till panering 0.5 dl 4%
Ägg 2.0 styck 5%
Ströbröd 1.7 dl 14%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 21%
Smör 2.0 msk 8%
Mjölk 1.0 dl 2%
Salt 1.0 tsk 0%
Sallat 200.0 gram 1%
Ansjovis-/sardellfiléer 4.0 styck 2%
Citron juice+fruktkött 4.0 skivor 1%
Kapris 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Så panerar man > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatisen. Förbered sallat. Skär citronskivor.
- Skär kalkonköttet i 1 cm tjocka skivor och banka ut dem med knuten näve eller på annat sätt till dubbel storlek, halv centimetern tjock.
- Dubbelpanera: Se kommentar nedan. Vispa upp ägg med en gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd på en tallrik. Man kan blanda mjöl eller ströbröd med salt och peppar, men det är lättare att dosera rätt mängd genom att krydda schnitzeln när den steks. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i ströbröd. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen.
- Mosa potatis och tillsätt mjölk, smör och salt till lagom konsistens och smak. Detta görs före stekning vilket går fort och skall serveras nylagat.
- Steka: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, lägg i en eller två små schnitzlar, det får inte vara trångt i pannan. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt (läs mer > Så panerar man).
- Stek skivorna 2-3 minuter per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt och salta lätt och peppra ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter pannkanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir panyren svartbränd.
- Garnera med citron, ansjovis och kapris enligt egen smak.
Kockens kommentar
Kalkon skall precis genomstekas, för länge stekt blir det torrt och tråkigt.
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Schnitzeln med panering och fettupptag väger tillagad 215 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 422 Kcal, varav 56% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Alternativ
Fler recept inom Kalkon och struts
Liknande recept som Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris
- 
                
                    Hel kalkon i ugn - grundreceptTid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonmiddag ā la ThanksgivingTid: 4 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kaprisTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonrulle med kycklingfärsTid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gratinerat kalkonbröst med citronskyTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gobbles, gobbles - kalkonfrukostTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatisTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonbröst med sötpotatis och lökTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kalkonschnitzel med löksåsTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Saffransbiffar av kalkonfärsTid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              