Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalkonbröst skiva 175g

4.0 

skivor

Smör till stekning

85.0 

msk

Fettupptag vid stekning

0.5 

dl

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Mjöl till panering

0.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Ströbröd

1.7 

dl

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör

2.0 

msk

Mjölk

1.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Sallat

200.0 

gram

Ansjovis-/sardellfiléer

4.0 

styck

Citron juice+fruktkött

4.0 

skivor

Kapris

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 639

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2556 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 479 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalkonbröst skiva 175g 4.0 skivor 29%

Smör till stekning 85.0 msk Äts ej

Fettupptag vid stekning 0.5 dl 13%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Mjöl till panering 0.5 dl 4%

Ägg 2.0 styck 5%

Ströbröd 1.7 dl 14%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 21%

Smör 2.0 msk 8%

Mjölk 1.0 dl 2%

Salt 1.0 tsk 0%

Sallat 200.0 gram 1%

Ansjovis-/sardellfiléer 4.0 styck 2%

Citron juice+fruktkött 4.0 skivor 1%

Kapris 2.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Om schnitzel, piccata > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka potatisen. Förbered sallat. Skär citronskivor.
  2. Skär kalkonköttet i 1 cm tjocka skivor och banka ut dem med knuten näve eller på annat sätt till dubbel storlek, halv centimetern tjock.
  3. Dubbelpanera: Se kommentar nedan. Vispa upp ägg med en gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd på en tallrik. Man kan blanda mjöl eller ströbröd med salt och peppar, men det är lättare att dosera rätt mängd genom att krydda schnitzeln när den steks. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i ströbröd. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen.
  4. Mosa potatis och tillsätt mjölk, smör och salt till lagom konsistens och smak. Detta görs före stekning vilket går fort och skall serveras nylagat.
  5. Steka: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, lägg i en eller två små schnitzlar, det får inte vara trångt i pannan. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt (läs mer > Så panerar man).
  6. Stek skivorna 2-3 minuter per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt och salta lätt och peppra ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter pannkanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir panyren svartbränd.
  7. Garnera med citron, ansjovis och kapris enligt egen smak.

Kockens kommentar

Kalkon skall precis genomstekas, för länge stekt blir det torrt och tråkigt.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Schnitzeln med panering och fettupptag väger tillagad 215 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 422 Kcal, varav 56% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Kokt ris

Dubbelpanerad kycklingschnitzel

Wienerschnitzel

Fler recept inom Kalkon och struts

Liknande recept som Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris