Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 639

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2556 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonbröst skiva 175g 4.0 skivor 29%
Smör till stekning 85.0 msk Äts ej
Fettupptag vid stekning 0.5 dl 13%
Om fettupptag > Äts ej
Panering som äts:
Se kockens kommentar Äts ej
Mjöl till panering 0.5 dl 4%
Ägg 2.0 styck 5%
Ströbröd 1.7 dl 14%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 21%
Smör 2.0 msk 8%
Mjölk 1.0 dl 2%
Salt 1.0 tsk 0%
Sallat 200.0 gram 1%
Ansjovis-/sardellfiléer 4.0 styck 2%
Citron juice+fruktkött 4.0 skivor 1%
Kapris 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Så panerar man > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatisen. Förbered sallat. Skär citronskivor.
- Skär kalkonköttet i 1 cm tjocka skivor och banka ut dem med knuten näve eller på annat sätt till dubbel storlek, halv centimetern tjock.
- Dubbelpanera: Se kommentar nedan. Vispa upp ägg med en gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd på en tallrik. Man kan blanda mjöl eller ströbröd med salt och peppar, men det är lättare att dosera rätt mängd genom att krydda schnitzeln när den steks. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i ströbröd. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen.
- Mosa potatis och tillsätt mjölk, smör och salt till lagom konsistens och smak. Detta görs före stekning vilket går fort och skall serveras nylagat.
- Steka: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, lägg i en eller två små schnitzlar, det får inte vara trångt i pannan. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt (läs mer > Så panerar man).
- Stek skivorna 2-3 minuter per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt och salta lätt och peppra ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter pannkanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir panyren svartbränd.
- Garnera med citron, ansjovis och kapris enligt egen smak.
Kockens kommentar
Kalkon skall precis genomstekas, för länge stekt blir det torrt och tråkigt.
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Schnitzeln med panering och fettupptag väger tillagad 215 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 422 Kcal, varav 56% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Alternativ
Fler recept inom Kalkon och struts
Liknande recept som Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris
-
Hel kalkon i ugn - grundrecept
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonmiddag ā la Thanksgiving
Tid: 4 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonrulle med kycklingfärs
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat kalkonbröst med citronsky
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gobbles, gobbles - kalkonfrukost
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkonbröst med sötpotatis och lök
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkonschnitzel med löksås
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saffransbiffar av kalkonfärs
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan