
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1854 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Quorn filéer } 8.0 styck 29%
Rucolasallat 100.0 gram 2%
Svarta bönor konserv 400.0 gram 24%
Körsbärstomater 200.0 gram 3%
Avokado 2.0 styck 23%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Rapsolja 1.0 msk 6%
Sweet chilisås m. kokos 1.0 dl 12%
Sojasås japansk 2.0 msk 1%
Flingsalt 0%
Tillagning (30 min )
- Tina quornfiléerna.
- Sallad: Skölj rucola och låt rinna av.
Häll bort bönspad i durkslag och skölj bönorna. Halvera tomater.
Skala och tärna avokado. Droppa lime på avokadon så att den inte mörknar.
Blanda försiktigt rucola, bönor, tomater.
Droppa lite rapsolja över. - Quorn: Hetta upp matolja i panna och lättstek quornfiléerna enligt anvisning på förpackning. Salta och peppra lätt.
Pensla med chilisås mot slutet. - Fördela salladen på tallrikar.
Garnera med avokado.
Lägg 2 uppskurna filéer på var tallrik.
Droppa över lite soja och lime.
Kockens kommentar
Fler quornrecept: Quornrecept
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre