Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter

Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Quinoa gulvit

1.5 

dl

Quorn

300.0 

gram

Smör och/el. matolja

2.0 

msk

 

Paprika gul

2.0 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Sockerärter

50.0 

gram

Babyspenat

100.0 

gram

Ingefära färskriven

0.5 

dl

Cashewnötter torrostade

0.5 

dl

Salt

 

 

 

Dressing:

 

Risvinäger

1.0 

dl

Sojasås japansk

2.0 

msk

Honung flytande

0.5 

msk

Sambal oelekpasta }

0.5 

msk

Sesamolja

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1741 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 306 gram)

Ingredienser

Visa:

Quinoa gulvit 1.5 dl 25%

Quorn 300.0 gram 18%

Smör och/el. matolja 2.0 msk 12%

 

Paprika gul 2.0 styck 4%

Purjolök 0.5 styck 2%

Sockerärter 50.0 gram 1%

Babyspenat 100.0 gram 1%

Ingefära färskriven 0.5 dl 2%

Cashewnötter torrostade 0.5 dl 9%

Salt 0%

 

Dressing:

Risvinäger 1.0 dl 2%

Sojasås japansk 2.0 msk 1%

Honung flytande 0.5 msk 2%

Sambal oelekpasta } 0.5 msk 0%

Sesamolja 0.5 dl 22%

Kock: Lauritzon

Uppdragsgivare: Quorn

Tillagning (45 min )

  1. Koka quinoa i dubbla mängden lättsaltat vatten i cirka 15 min, tills vattet kokat bort.

  2. Hetta upp matfett på medelvärme och stek quornbitarna i cirka 6 min. Salta, peppra. Låt svalna något. 

  3. Ansa paprika, purjolök och sockerärter och skär dem i långa strimlor. Riv ingefära.

  4. Rör ihop ingredienserna till dressingen.

  5. Blanda quorn med quinoa, grönsaker, ingefära och dressing i en skål.

  6. Lägg upp spenat på tallrikar.
    Lägg på quornmixen.
    Toppa med cashewnötter.

Kockens kommentar

Fler quornrecept: Quornrecept

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter