Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Quinoa gulvit

2.0 

dl

Hönsbuljongtärning

1.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

 

Broccoli färsk

1.0 

huvud

Sötmandelkärna

1.5 

dl

Fetaost

200.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 263

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1995 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 17%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 189 gram)

Ingredienser

Visa:

Quinoa gulvit 2.0 dl 30%

Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Broccoli färsk 1.0 huvud 5%

Sötmandelkärna 1.5 dl 26%

Fetaost 200.0 gram 30%

Olivolja 1.0 msk 6%

Tillagning (20 min )

  1. Quinoa: Koka enligt förpackning med smulad buljongtärning och salt (ca 15 min).

  2. Rosta mandlar: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme utan fett. Rosta mandlarna under omrörning ett par minuter, tills de fått färg.

  3. Broccoli: Skär i små buketter.
    Koka upp lättsaltat vatten och koka hastigt broccolin i 1-2 minuter. Ta ur.

  4. Blanda quinoa med broccoli och olivolja.
    Smula över fetaost och strö över mandel.

Kockens kommentar

Quinoa är släkt med spenat och rödbeta och vars små frön används. Quinoa har odlats flitigt i Sydamerika alltsedan inkafolkets tid. Fröna förekommer i olika varianter, gulvita, svarta, eller röda. Quinoa är enkel att tillaga och används ungefär som ris eller couscous.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost