Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 263

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1995 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Quinoa gulvit 2.0 dl 30%
Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Broccoli färsk 1.0 huvud 5%
Sötmandelkärna 1.5 dl 26%
Fetaost 200.0 gram 30%
Olivolja 1.0 msk 6%
Kock: Karin Ihre
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Quinoa: Koka enligt förpackning med smulad buljongtärning och salt (ca 15 min).
- Rosta mandlar: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme utan fett. Rosta mandlarna under omrörning ett par minuter, tills de fått färg.
- Broccoli: Skär i små buketter.
Koka upp lättsaltat vatten och koka hastigt broccolin i 1-2 minuter. Ta ur. - Blanda quinoa med broccoli och olivolja.
Smula över fetaost och strö över mandel.
Kockens kommentar
Quinoa är släkt med spenat och rödbeta och vars små frön används. Quinoa har odlats flitigt i Sydamerika alltsedan inkafolkets tid. Fröna förekommer i olika varianter, gulvita, svarta, eller röda. Quinoa är enkel att tillaga och används ungefär som ris eller couscous.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre