Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Långkornigt ris

1.0 

dl

Blomkål helt huvud

0.5 

huvud

Paprika röd

1.0 

styck

Paprika grön

1.0 

styck

Räkor med skal

600.0 

gram

Gul lök

0.5 

styck

Rhode Islandsås färdig

2.5 

dl

 

Tillvalsalternativ:

 

Oliver gröna el. svarta

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 404

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1616 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 366 gram)

Ingredienser

Visa:

Långkornigt ris 1.0 dl 19%

Blomkål helt huvud 0.5 huvud 6%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Paprika grön 1.0 styck 1%

Räkor med skal 600.0 gram 20%

Gul lök 0.5 styck 2%

Rhode Islandsås färdig 2.5 dl 59%

 

Tillvalsalternativ:

Oliver gröna el. svarta 1.0 dl 7%

Tillagning (40 min )

  1. Koka ris enligt förpackning.
    Låt svalna.

    Vill man, kan man öka rismängden för att dryga ut maträtten.

  2. Ansa och fintärna paprika och lök. 
    Tvätta och dela den råa blomkålen i små, små buketter.
    Rensa räkor.
    Halvera eventuella oliver.

    Oliver ingår i originalreceptet, men vi på Menyse tycker rätten blir bättre utan.

  3. Blanda alla ingredienserna.
    Lägg i räkorna sist.
    Smaksätt med salt och peppar.

Kockens kommentar

Karin: När Operakällaren skulle öppna letade vi förstås efter nya recept. I en tidning hittade jag Sallad Argentina. Tore tyckte om den, men ville ha ett annat namn. I andra änden av Operahuset skulle operan Aniara just ha premiär. Så, Sallad Aniara fick det bli.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)