Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1329 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Bulgur gryn 3.0 dl 64%
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 10%
Mango 1.0 styck 12%
Äpple syrligt 1.0 styck 3%
Tomater 5.0 styck 7%
Paprika röd 1.0 styck 3%
Persilja 1.0 kruka 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Svartpeppar 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka bulgur i 10-15 min på svag värme i dubbla mängden vatten med grönsaksfond, tills vattnet kokat in.
Tag av kastrullen och låt bulguren svalna. - Gröp ur kärnhuset ur tomaterna och släng. Hacka tomater, äpple, paprika och mango i små tärningar. Lägg i skål och pressa över citronjuice. Klipp persilja över. Vrid några varv med pepparkvarnen. Blanda.
- Blanda bulgur med salladen.
Kockens kommentar
Enkel och fräsch rätt som passar perfekt till grillat och sommaren. Går även att äta som en enkel huvudrätt.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Syrlig bulgursallad
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre